Nieuwe overeenkomst tussen Jumbo en Ondernemersvereniging dichtbij

Nieuwe overeenkomst tussen Jumbo en Ondernemersvereniging dichtbij

Supermarktbedrijf Jumbo heeft bijna een nieuwe overeenkomst gesloten met de Ondernemersverenging Jumbo (OVJ), dat de zelfstandige ondernemers van het bedrijf bundelt.

Nieuwe bonusverdeling

Die nieuwe overeenkomst is bijna dezelfde als de huidige: volgens Jumbo zijn er slechts een aantal punten veranderd, zoals de franchisefee en de backmarge, die onder andere de bonussen inhoudt die achteraf worden verdeeld onder de ondernemers. In de toekomst zal die bonus bepaald worden op basis van de prestaties de winkel, momenteel krijgt elke ondernemer dezelfde bonus.

 

Binnen enkele weken zal Carl van Dam, voorzitter van OVJ, de nieuwe overeenkomst op enkele infosessies uit de doeken doen voor alle ondernemers. Tot die tijd wil hij nog niet te veel lossen over de inhoud.

 

Het huidige akkoord liep in principe eind vorig jaar af en sinds begin deze maand zijn er onderhandelingen aan de gang voor een nieuwe overeenkomst. Die verlopen blijkbaar naar wens, aangezien een nieuw besluit al bijna is bereikt. Binnenkort worden er waarschijnlijk ook nieuwe onderhandelingen opgestart over het webakkoord, waarin alle afspraken rond de online verkoop van Jumbo worden samengebracht. Het huidige akkoord stamt uit 2014 en loopt eind dit jaar af.

Tags: