Nieuwe SmartWithFood-app wordt foodcoach

Colruyt Group

SmartWithFood, een spin-off van Colruyt Group, heeft zijn SmartWithFood-app volledig vernieuwd, met de ambitie om de Belg te gidsen naar een gezonde levensstijl op maat.

 

Holistische benadering

De eerste versie van de de SmartWithFood-app werd in 2016 gelanceerd, en stelde klanten in staat om barcodes van producten te scannen om de samenstelling ervan te achterhalen. Later kreeg de app verschillende updates, waardoor hij bijvoorbeeld ook de Nutri-Score van de gescande producten kon aangeven.

 

Toch wilden nogal wat gebruikers een meer volledige en gepersonaliseerde ondersteuning, stelt Ignace De Nollin, managing director van SmartWithFood. De nieuwe app wil dan ook verder gaan dan louter informatie geven over producten. ”We doelen ernaar om aanwezig te zijn en onze gebruikers te ondersteunen tijdens de zoektocht naar gezonde voeding”, zegt De Nollin. “Evenwichtig eten is meer dan de Nutri-Score.”

 

De vernieuwde app geeft nog steeds advies op basis van een voedingsprofiel, en het blijft uiteraard ook mogelijk om via barcodes productinformatie op te vragen. Nieuw is dat gebruikers voortaan ook gepersonaliseerde recepten en inspiratie kunnen ontvangen. Verder biedt de app bovendien de mogelijkheid om een weekmenuplanning te maken, die gelinkt kan worden aan een boodschappenlijstje. Op termijn zal het zelfs mogelijk zijn om met een foodcoach te bellen, die gebruikers begeleidt en helpt bij een gezondere levensstijl. “We focussen op de positieve evolutie van het eetpatroon. Het is ook de bedoeling intens samen te werken met de voedingsindustrie en voedingsmerken. We zien dit echt evolueren tot een volwaardig platform”, zegt De Nollin.