Nog geen Jumbo in Gent-Noord

Nog geen Jumbo in Gent-Noord
Shutterstock.com

Voorlopig komt er toch geen Jumbo in het Gentse havengebied. Het stadsbestuur heeft de vergunning geweigerd en wil dat de supermarktketen zijn plannen aanpast.

 

Problemen met vergunningsaanvraag

Eind vorig jaar werd bekend dat Jumbo een nieuwe vestiging zou openen in de Vliegtuiglaan, naast Weba en Decathlon. En hoewel de stad Gent aanvankelijk positief reageerde, heeft ze de vergunning vorige week toch geweigerd.

 

Volgens schepen van stedenbouw Filip Watteeuw zijn er verschillende problemen met de vergunningsaanvraag. Zo ligt de laad-en loszone op een strook waar wettelijk niet gebouwd mag worden. Het stadsbestuur vindt de nieuwbouw ook “te ruimteverslindend”, schrijft Het Nieuwsblad, en zou willen dat er meer in de hoogte wordt gebouwd.

 

Uitstel, maar geen afstel

Toch betekent dit niet het einde voor het project. Watteeuw rekent erop dat Jumbo zijn plannen zal aanpassen. “Ik raad de ontwikkelaars aan om de opmerkingen grondig te bekijken en gebruik te maken van onze diensten.” Jumbo zelf heeft nog niet officieel gereageerd op de weigering. “Het is een gerespecteerde speler, vergelijkbaar met Albert Heijn”, zegt retailexpert Gino Van Ossel. “Het zou me verbazen mocht de keten nu wegblijven uit Gent.
 

De retailer ambieert in België zowat 100 vestigingen binnen vijf jaar en heeft naar eigen zeggen nu al een vijftigtal concrete locaties op het oog. Maar die zijn blijkbaar nog lang niet allemaal vergund.