Nu 200 erkenningen voor Vlaamse streekproducten

Nu 200 erkenningen voor Vlaamse streekproducten

Nu 200 erkenningen voor Vlaamse streekproducten
Streekproduct.be

Er zijn inmiddels 200 erkenningen voor Vlaamse traditionele streekproducten. VLAM reikte onlangs aan streekproducten in diverse categorieën het label streekproduct.be uit.

Label voor nieuwe erkenningen

De producten die vanaf nu het label streekproduct.be mogen dragen zijn Oostakkerse vlaai van bakkerij Hemelsoet, Dendermondse paardenworsten van Beenhouwerij Batselier en grotchampignons uit Riemst van Coenegrachts Champignons. Verder kregen ook Haspengouwse confituur, gelei en krieken op jenever van Gunther Cranix in Gingelom, net als gerookte heilbot en witte en zoete haring van Seagull nv in Brugge, het streeklabel.

 

De beoordelingscommissie houdt ieder jaar drie erkenningsrondes. In januari, mei en september worden de ingezonden aanvragen beoordeeld. De uiteindelijke toewijzing van het label wordt verzorgd door de sectorgroep Streekproducten van VLAM.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.