Nutricia verkoopt babymelk uit automaat | RetailDetail

Nutricia verkoopt babymelk uit automaat

Nutricia verkoopt babymelk uit automaat

Nutricia voert op Utrecht Centraal een proefproject uit, waarbij het melkpoeder verkoopt via een automaat. Ouders kunnen er slechts beperkt melkpoeder halen, om zo misbruik tegen te gaan, zoals in de supermarkten.

Diefstallen

Supermarkten in Nederland hebben immers al een tijdje een probleem met lege schappen bij het melkpoeder, dat in grote hoeveelheden wordt opgekocht om vervolgens naar Azië te versturen.

 

Om dat probleem tegen te gaan, moeten ouders zich eerst registeren voor ze melkpoeder uit de automaat kunnen kopen. Dat kunnen ze vervolgens ook maar twee keer per week. Als het proefproject een succes is, wil Nutricia ook in andere steden een dergelijke automaat plaatsen.

 

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel werkt sinds kort ook nauw samen met de nationale politie om de problemen met de babyvoeding aan te pakken. Die wordt niet alleen in grote hoeveelheden gekocht in supermarkten, maar ook gestolen. Volgens het CBL zit er dan ook een vorm van georganiseerde misdaad achter de diefstallen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.