Nutricia voert productie Nutrilon op | RetailDetail

Nutricia voert productie Nutrilon op

Nutricia voert productie Nutrilon op

Voedingsproducent Nutricia gaat de Europese productiecapaciteit van de babymelk Nutrilon Standaard opvoeren met nog eens 50 miljoen pakken. Hierdoor kunnen de leveringen in Nederland bijna verdubbeld worden.

Voldoen aan Chinese vraag

Nutricia wil met de productieverhoging de beschikbaarheid van het product in Nederland verbeteren en wil het toegemoet komen aan de sterk gestegen vraag wereldwijd. Vooral in China blijft de babymelk ongekend populair, nadat een voedingsschandaal de verkoop van lokale merken deed kelderen.


Om te voldoen aan die vraag in China, kopen veel Chinezen de babymelk in Nederland, om ze daarna uit te voeren naar hun thuisland. Daardoor is Nutrilon vaak niet beschikbaar in Nederlandse supermarkten, waardoor verschillende ketens de aankoop van grote hoeveelheden niet meer toestaan.


Nutricia voerde eerder de productiecapaciteit al op met 40 miljoen extra pakken per jaar. Nu wordt dat totaal dus naar 90 miljoen extra pakken per jaar gebracht. Voor de tweede keer in een jaar zal de productie in Nederland vrijwel verdubbeld worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.