Nutricia voert productie Nutrilon op

Nutricia voert productie Nutrilon op

Voedingsproducent Nutricia gaat de Europese productiecapaciteit van de babymelk Nutrilon Standaard opvoeren met nog eens 50 miljoen pakken. Hierdoor kunnen de leveringen in Nederland bijna verdubbeld worden.

Voldoen aan Chinese vraag

Nutricia wil met de productieverhoging de beschikbaarheid van het product in Nederland verbeteren en wil het toegemoet komen aan de sterk gestegen vraag wereldwijd. Vooral in China blijft de babymelk ongekend populair, nadat een voedingsschandaal de verkoop van lokale merken deed kelderen.


Om te voldoen aan die vraag in China, kopen veel Chinezen de babymelk in Nederland, om ze daarna uit te voeren naar hun thuisland. Daardoor is Nutrilon vaak niet beschikbaar in Nederlandse supermarkten, waardoor verschillende ketens de aankoop van grote hoeveelheden niet meer toestaan.


Nutricia voerde eerder de productiecapaciteit al op met 40 miljoen extra pakken per jaar. Nu wordt dat totaal dus naar 90 miljoen extra pakken per jaar gebracht. Voor de tweede keer in een jaar zal de productie in Nederland vrijwel verdubbeld worden.

Tags: