Coca-Cola European Partners groeide verder in 2017 | RetailDetail

Omzet Coca-Cola Europa in één klap kwart hoger

Omzet Coca-Cola Europa in één klap kwart hoger
Shutterstock

Coca-Cola European Partners, de Europese tak van de frisdankproducent, zag in 2017 de omzet boven 11 miljard euro groeien. Daarbij maakte ook de winst een mooie sprong voorwaarts ten opzichte van een jaar eerder.

 

“Voordelen van de fusie”

De omzet van Coca-Cola European Partners groeide in 2017 met 21% naar 11,1 miljoen euro. Op vergelijkbare basis was dat goed voor een groei van 3%, het vergelijkbare volume ging er met 0,5% op vooruit. De operationele winst kwam uit op 1,3 miljard euro, een groei van 9% ten opzichte van een jaar eerder. De winstcijfers werden licht gedrukt door de wisselkoersen, want voor wisselkoerseffecten was er een winstgroei van 10,5%. “In ons eerste volledige jaar hebben we de eerste voordelen gezien van de fusie en hebben we net ons eigen doelen op vlak van omzet en winst overtroffen”, zegt CEO Damian Gammell.

 

De drankenproducten verwacht in 2018 opnieuw een groei tussen 6 en 7%. Daarnaast wil het tegen medio 2019 tussen 315 en 340 miljoen euro besparen dankzij synergiën die voortvloeien uit de fusie van de drie grote Europese bottelarijen in 2016. “Ondanks dat we tegenwind verwachten in 2018, blijven we er vertrouwen in hebben dat onze focus op winstgevende groei en kostenbesparing ons bedrijf in de toekomst zal versterken.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).