Omzet Coca-Cola Europa in één klap kwart hoger

Omzet Coca-Cola Europa in één klap kwart hoger
Shutterstock

Coca-Cola European Partners, de Europese tak van de frisdankproducent, zag in 2017 de omzet boven 11 miljard euro groeien. Daarbij maakte ook de winst een mooie sprong voorwaarts ten opzichte van een jaar eerder.

 

“Voordelen van de fusie”

De omzet van Coca-Cola European Partners groeide in 2017 met 21% naar 11,1 miljoen euro. Op vergelijkbare basis was dat goed voor een groei van 3%, het vergelijkbare volume ging er met 0,5% op vooruit. De operationele winst kwam uit op 1,3 miljard euro, een groei van 9% ten opzichte van een jaar eerder. De winstcijfers werden licht gedrukt door de wisselkoersen, want voor wisselkoerseffecten was er een winstgroei van 10,5%. “In ons eerste volledige jaar hebben we de eerste voordelen gezien van de fusie en hebben we net ons eigen doelen op vlak van omzet en winst overtroffen”, zegt CEO Damian Gammell.

 

De drankenproducten verwacht in 2018 opnieuw een groei tussen 6 en 7%. Daarnaast wil het tegen medio 2019 tussen 315 en 340 miljoen euro besparen dankzij synergiën die voortvloeien uit de fusie van de drie grote Europese bottelarijen in 2016. “Ondanks dat we tegenwind verwachten in 2018, blijven we er vertrouwen in hebben dat onze focus op winstgevende groei en kostenbesparing ons bedrijf in de toekomst zal versterken.”