Omzet Coop stijgt boven 1 miljard euro | RetailDetail

Omzet Coop stijgt boven 1 miljard euro

Omzet Coop stijgt boven 1 miljard euro

De omzet van Coop steeg dit jaar tot 1,007 miljard euro, oftewel 3,3% meer dan in 2013. Het record van de coöperatieve supermarktorganisatie is het gevolg van de toename van het aantal winkels, aantal klanten en gemiddelde besteding.

Meer winkels, betere logistiek

Coop kocht in 2012 54 winkels van C1000. Daarvan is inmiddels 85% omgebouwd tot de Coop-formule. In het afgelopen jaar kwamen er 12 winkels bij en steeg het aantal tot momenteel in totaal 241 supermarkten met een gemiddelde winkeloppervlakte van 730 m².

 

Coop besteedde dit jaar naast uitbreiding van het aantal winkels ook aandacht aan modernisering van filialen, een betere prijspositionering en vereenvoudiging van distributienetwerk en logistieke structuur. Coop levert sinds september het gehele kruidenierswarenassortiment vanuit het nieuwe distributiecentrum in Gieten, het distributiecentrum voor vers staat in Deventer.

 

Coop startte 1865 in Zaandam en heeft nog steeds een coöperatieve basis met een intensieve samenwerking tussen de organisatie en de 900.000 ledenconsumenten en ledenondernemers. De organisatie is in het hele land actief, behalve in Zeeland. Op 23 april, na de ledenraadvergadering, maakt Coop de volledige jaarcijfers bekend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.