Omzet Coop stijgt boven 1 miljard euro

Omzet Coop stijgt boven 1 miljard euro

De omzet van Coop steeg dit jaar tot 1,007 miljard euro, oftewel 3,3% meer dan in 2013. Het record van de coöperatieve supermarktorganisatie is het gevolg van de toename van het aantal winkels, aantal klanten en gemiddelde besteding.

Meer winkels, betere logistiek

Coop kocht in 2012 54 winkels van C1000. Daarvan is inmiddels 85% omgebouwd tot de Coop-formule. In het afgelopen jaar kwamen er 12 winkels bij en steeg het aantal tot momenteel in totaal 241 supermarkten met een gemiddelde winkeloppervlakte van 730 m².

 

Coop besteedde dit jaar naast uitbreiding van het aantal winkels ook aandacht aan modernisering van filialen, een betere prijspositionering en vereenvoudiging van distributienetwerk en logistieke structuur. Coop levert sinds september het gehele kruidenierswarenassortiment vanuit het nieuwe distributiecentrum in Gieten, het distributiecentrum voor vers staat in Deventer.

 

Coop startte 1865 in Zaandam en heeft nog steeds een coöperatieve basis met een intensieve samenwerking tussen de organisatie en de 900.000 ledenconsumenten en ledenondernemers. De organisatie is in het hele land actief, behalve in Zeeland. Op 23 april, na de ledenraadvergadering, maakt Coop de volledige jaarcijfers bekend.

Tags: