Omzet Emté daalt licht in eerste kwartaal | RetailDetail

Omzet Emté daalt licht in eerste kwartaal

Omzet Emté daalt licht in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van 2015 is de omzet van supermarktketen Emté met 0,5 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat laat Sligro Food Group weten in de eerste trading update van het jaar.

Vergelijkbare omzet stijgt

In totaal haalde Sligro in het eerste kwartaal een omzet van 605 miljoen euro, een omzetstijging van 2,2 procent ten opzichte van 2014. Die stijging is volledig toe te schrijven aan de groei in Foodservice: daar ging de omzet met 3,6 procent omhoog van 386 miljoen euro naar 400 miljoen euro.

 

Bij supermarktketen Emté daalde de omzet echter met 0,5 procent naar 205 miljoen euro, ook al steeg de vergelijkbare omzet met 1,0 procent. De omzetdaling is volgens Sligro dan ook voor een groot stuk te wijten aan acties en promoties in de winkels.

 

Op 30 maart opende Sligro de vierde vestiging van Emté in de nieuwe stijl. "De eerste resultaten van deze vestigingen bevestigen dat de formuleaanpassingen die we hebben doorgevoerd, aanslaan in de markt", zegt het bedrijf hoopvol in een persbericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.