Omzet Sigro stijgt, Emté krijgt weer klappen | RetailDetail

Omzet Sigro stijgt, Emté krijgt weer klappen

Omzet Sigro stijgt, Emté krijgt weer klappen

In 2016 is de omzet van de Sligro Food Group met 5,4% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat was vooral te danken aan goede prestaties binnen het segment Foodservice, want supermarktketen Emté kende opnieuw een omzetdaling.

Consumentenomzet Emté stabiliseert

De totale omzet van Sligro kwam in 2016 uit op 2,813 miljard euro, 5,4% meer dan een jaar eerder. Bij Foodservice groeide de omzet met 8,6% naar 1,986 miljard euro, met een autonome omzetgroei van 3,3%. Bij Foodretail, dat voornamelijk bestaat uit de supermarkten van Emté, daalde de omzet met 1,7% naar 827 miljoen euro, met een daling van de identieke consumentenomzet met 1,6%.

 

In het vierde kwartaal lijkt er wel een beetje verbetering te zijn voor Emté: de totale omzet daalde wel met 5% naar 210 miljoen euro, maar de identieke consumentenomzet bleef quasi stabiel met een daling van 0,1%. Het is wel al het vijfde kwartaal op rij dat de consumentenomzet bij Emté daalt. In het derde kwartaal was dat nog 1,8%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.