Omzet Sligro boekt record, ondanks daling bij Emté

Omzet Sligro boekt record, ondanks daling bij Emté

De omzet van Sligro Food Group is in 2014 met 3,0% gegroeid tot 2,572 miljard euro. De onderneming behaalt zo voor het eerst in haar 80-jarige historie een omzet van meer dan 2,5 miljard euro, en dat ondanks een omzetdaling bij supermarktketen Emté.

Daling in de divisie foodretail

Bij de Foodretail-divisie daalde de totale omzet met 2,0% naar 823 miljoen (2013: 840 miljoen), ondanks een kleine toename van 0,5 % in het vierde kwartaal. De afname van de identieke consumentenomzet bedroeg zelfs 0,7%, al was het herstel in het vierde kwartaal hier merkelijk groter (+1,4%). De divisie Foodretail bestaat uit 130 Emté-supermarkten, waarvan er 30 door zelfstandige ondernemers worden geëxploiteerd, en 2 distributiecentra.

 

Bij de divisie Foodservice steeg de totale omzetgroei met 5,5% naar 1,749 miljard euro. De autonome groei van deze divisie bedroeg 3,5%, waarin overnames van Van Oers, Rooswinkel en Horeca Totaal Sluis niet werden meegeteld. Deze divisie omvat Zelfbediening (47 Sligro-vestigingen) en Bezorging (10 vestigingen van Sligro/VanHoeckel voor bezorgservice aan catering, grootverbruik, bedrijfsrestaurants, pompshops en horeca). De institutionele markt wordt beleverd door Van Hoeckel. 

 

Op 22 januari 2015 vóór beurs publiceert Sligro Food Group de volledige jaarresultaten.

Tags: