Omzet Sligro groeit ondanks Emté | RetailDetail

Omzet Sligro groeit ondanks Emté

Omzet Sligro groeit ondanks Emté

Sligro Food Group heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging kunnen optekenen. Dat deed het ondanks mindere resultaten van de Emté-supermarkten, die ook behoren tot de groep.

Emté doet slechter dan de markt

De totale omzet van Sligro in het eerste kwartaal steeg van 589 miljoen euro naar 592 miljoen euro, een stijging van 0,6 procent. Daarbij steeg het segment Foodservice van 373 naar 386 miljoen euro, maar bij Foodretail was er echter sprake van een daling van 216 naar 206 miljoen euro.

 

Sligro wijt de daling van 4,4 procent bij Foodretail vooral aan de verhoogde btw op rookwaren en vestigingsmutaties. De identieke omzet van de Emté-supermarkten daalde met 2,7 procent, waarmee het 1,5 procentpunt onder de marktgroei zit. Ook werd er gewezen naar de grote groei die Emté kende in het eerste kwartaal van 2013 en de aanhoudende prijzenslag.

 

Bij Foodservice was er sprake van een stijging van 3,5 procent. De identieke omzet steeg met 1,5 procent, exclusief rookwaren. Inclusief was de groei 2 procent. Sligro Food Group doet nog geen voorspellingen over de rest van het jaar tot na het tweede kwartaal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.