Onderhandelingen bij Carrefour vorderen “mondjesmaat”

Onderhandelingen bij Carrefour België vorderen “mondjesmaat”

Onderhandelingen bij Carrefour België vorderen “mondjesmaat”
Shutterstock

Gisteren zaten bonden en directie bij Carrefour België samen over het eerder aangekondigde transformatieplan waarbij 1.233 jobs op de helling staan. Een van de grote knelpunten blijft dat van de naakte ontslagen, zo viel te horen bij de bonden.

 

“Complex dossier”

Twee punten op de dagorde gisteren: de werkorganisatie en het sociaal plan. De bonden legden naar eigen zeggen enkele tegenvoorstellen op tafel, onder meer over de polyvalentie van de kassiersters. De directie zou de komende dagen met nieuwe voorstellen komen. “We hopen daarover een consensus te bereiken”, zei Myriam Delmée van de socialistische BBTK.

 

Over het sociaal plan, dat voorziet in het schrappen van 1.233 banen, lopen de discussies stroever. De directie denkt aan brugpensioen en vrijwillig vertrek, maar houdt volgens de bonden vast aan ‘naakte ontslagen’. “Dat zal uiteraard een knelpunt zijn voor de bonden”, zo klonk het na afloop van de vergadering.

 

Van een blokkering is evenwel geen sprake: “Er wordt mondjesmaat vooruitgang geboekt. We zijn nog niet aan het einde van het dossier”, zegt Delmée. Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve sprak van een “constructieve vergadering” over een “complex dossier”. Op 23 mei zitten bonden en directie opnieuw rond de tafel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.