Ondernemers akkoord met einde Emté

Ondernemers akkoord met einde Emté
Foto: Emté

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

 

Akkoord bereikt

Momenteel ligt er een collectieve overgangsregeling op tafel met duidelijke afspraken voor de ondernemers van Emté, die zich zullen voegen ofwel bij Jumbo ofwel bij Coop. De voorzitter van de Emté-franchise is opgetogen met het akkoord: volgens Kees Vader kan men dankzij de overeenstemming bouwen aan de verdere toekomst. "Tijdens de gesprekken hebben de vooruitzichten van de Emté-ondernemers steeds centraal gestaan. Dankzij de heldere overgangsregeling is er duidelijkheid omtrent alle leden van Emté die de overstap zullen maken naar Jumbo of Coop. Enkel de persoonlijke overgangsafspraken moeten de ondernemers bepalen met hun toekomstige werkgever, wat in sommige gevallen maatwerk is."

 

In de beginfase zal het huidige Emté-frachisebestuur nog waken over het beloop. In de tweede helft van 2018 zouden de eerste winkels omgebouwd worden tot Coop-winkels, de ombouw naar Jumbo-winkels staat op de agenda voor de eerste maanden van 2019. Daarna komt er definitief een einde aan Emté. In totaal is de overname goed voor 410 miljoen euro: 275 miljoen voor de supermarkten, 60 miljoen voor het vastgoed en 75 miljoen ter compensatie voor werkkapitaalposten die, als gevolg van de verwevenheid van foodservice- en foodretailactiviteiten binnen Sligro Food Group, achterblijven.