Akkoord tussen Emté ondernemers voor overgang naar Coop of Jumbo

Ondernemers akkoord met einde Emté

Ondernemers akkoord met einde Emté
Foto: Emté

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

 

Akkoord bereikt

Momenteel ligt er een collectieve overgangsregeling op tafel met duidelijke afspraken voor de ondernemers van Emté, die zich zullen voegen ofwel bij Jumbo ofwel bij Coop. De voorzitter van de Emté-franchise is opgetogen met het akkoord: volgens Kees Vader kan men dankzij de overeenstemming bouwen aan de verdere toekomst. "Tijdens de gesprekken hebben de vooruitzichten van de Emté-ondernemers steeds centraal gestaan. Dankzij de heldere overgangsregeling is er duidelijkheid omtrent alle leden van Emté die de overstap zullen maken naar Jumbo of Coop. Enkel de persoonlijke overgangsafspraken moeten de ondernemers bepalen met hun toekomstige werkgever, wat in sommige gevallen maatwerk is."

 

In de beginfase zal het huidige Emté-frachisebestuur nog waken over het beloop. In de tweede helft van 2018 zouden de eerste winkels omgebouwd worden tot Coop-winkels, de ombouw naar Jumbo-winkels staat op de agenda voor de eerste maanden van 2019. Daarna komt er definitief een einde aan Emté. In totaal is de overname goed voor 410 miljoen euro: 275 miljoen voor de supermarkten, 60 miljoen voor het vastgoed en 75 miljoen ter compensatie voor werkkapitaalposten die, als gevolg van de verwevenheid van foodservice- en foodretailactiviteiten binnen Sligro Food Group, achterblijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.