Ondernemers Vershal Het Veem gaan proefdraaien | RetailDetail

Ondernemers Vershal Het Veem gaan proefdraaien

Ondernemers Vershal Het Veem gaan proefdraaien

De ondernemers in de nieuwe Vershal Het Veem in Eindhoven gaan op zaterdag 17 oktober proefdraaien. De locatie in het voormalige Veemgebouw op Strijp-S is momenteel voor ruim de helft bezet door restaurants en winkels. De vloer op de begane grond biedt ruimte aan 30 à 35 stands, de hele vershal heeft plaats voor een vijftigtal ondernemers.

Dutch Design Week

De start van de proefperiode valt samen met de Dutch Design Week die van 17 tot en met 25 oktober plaatsvindt. Tijdens die week worden er in de vershal exposities gehouden door afgestudeerden van de Design Academy Eindhoven. Een datum voor de officiële opening is evenwel nog niet bekend.

 

Vershal Het Veem, ontwikkeld door Trudo, maakt deel uit van Driehoek StrijpS in Eindhoven. In dit voormalige industriële gebied van Philips wordt een mix van werken, wonen, cultuur en vrije tijd ingevuld. Naar verwachting zullen meer ondernemers zich in of na de proefperiode voor vestiging in de nieuwe overdekte versmarkt aanmelden.

 

De nieuwe vershal biedt onder meer plaats aan een Turkse supermarkt, een vleesrokerij en zouterij, aardappelspecialiteiten, biologische kazen, een Japans restaurant en een concept met patisserie, chocolaterie, confiserie, ijssalon en theesalon. De ondernemers in de nieuwe vershal komen niet allemaal uit de regio Eindhoven: zo zijn er onder meer een bakker uit Heusden en een kaasboer uit Medemblik gevestigd. De versmarkt krijgt tevens een plein waar mensen kunnen eten en drinken, maar de nadruk ligt op verkoop van producten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.