Ondernemers Vershal Het Veem gaan proefdraaien

Ondernemers Vershal Het Veem gaan proefdraaien

De ondernemers in de nieuwe Vershal Het Veem in Eindhoven gaan op zaterdag 17 oktober proefdraaien. De locatie in het voormalige Veemgebouw op Strijp-S is momenteel voor ruim de helft bezet door restaurants en winkels. De vloer op de begane grond biedt ruimte aan 30 à 35 stands, de hele vershal heeft plaats voor een vijftigtal ondernemers.

Dutch Design Week

De start van de proefperiode valt samen met de Dutch Design Week die van 17 tot en met 25 oktober plaatsvindt. Tijdens die week worden er in de vershal exposities gehouden door afgestudeerden van de Design Academy Eindhoven. Een datum voor de officiële opening is evenwel nog niet bekend.

 

Vershal Het Veem, ontwikkeld door Trudo, maakt deel uit van Driehoek StrijpS in Eindhoven. In dit voormalige industriële gebied van Philips wordt een mix van werken, wonen, cultuur en vrije tijd ingevuld. Naar verwachting zullen meer ondernemers zich in of na de proefperiode voor vestiging in de nieuwe overdekte versmarkt aanmelden.

 

De nieuwe vershal biedt onder meer plaats aan een Turkse supermarkt, een vleesrokerij en zouterij, aardappelspecialiteiten, biologische kazen, een Japans restaurant en een concept met patisserie, chocolaterie, confiserie, ijssalon en theesalon. De ondernemers in de nieuwe vershal komen niet allemaal uit de regio Eindhoven: zo zijn er onder meer een bakker uit Heusden en een kaasboer uit Medemblik gevestigd. De versmarkt krijgt tevens een plein waar mensen kunnen eten en drinken, maar de nadruk ligt op verkoop van producten.

Tags: