Online biowinkelier bouwt Europese webwinkel voor streekproducten | RetailDetail

Online biowinkelier bouwt Europese webwinkel voor streekproducten

Online biowinkelier bouwt Europese webwinkel voor streekproducten

Nico Bebseler, ondernemer van online biologische online supermarkt Eko Twente, lanceert dit jaar moreforlocal.eu, een Europese webshop voor streekproducten. Moreforlocal.eu start met een pilotperiode in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland.

Favoriete wijn en kaas rechtstreeks bestellen

Het nieuwe platform biedt straks tienduizenden producenten van lokale ambachtelijke producten in Europa een verkooppodium en een enorm afzetgebied voor hun producten. Hiermee komen streekproducten uit regio’s in heel Europa binnen bereik van de Europese consument. De webwinkel zal in 24 talen beschikbaar zijn, zodat consumenten in hun eigen taal onder meer hun favoriete wijn en kaas rechtstreeks bij de boer kunnen bestellen.

 

Initiatiefnemer Nico Bebseler ziet dat veel producenten van regionale producten te klein zijn om hun producten ook buiten de eigen streek te verkopen. Het online platform vergroot de verkoopmogelijkheden van deze producenten. De foodondernemer ontvangt voor de bouw van de webshop vier ton subsidie van de Europese Commissie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.