Online supermarkt Wink.be stopt ermee | RetailDetail

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

Online supermarkt Wink.be stopt ermee
wink.be

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

 

Geen1.000 bestellingen per week

Totale uitverkoop op de ganse website”, zo meldt de webwinkel, met 50% korting in de drive-in en 20% korting voor levering aan huis. Aan LSA verklaart CEO Cédric Antoine dat het bedrijf zich verplicht ziet de activiteiten stop te zetten. “De Belgische markt is waarschijnlijk te klein. E-commerce in food weegt amper meer dan 1,2% of 1,3% van de markt, terwijl het marktaandeel in Frankrijk de 5% heeft overschreden.” Hij voegt er aan toe dat alle mogelijke oplossingen werden onderzocht, waaronder een verkoop, maar zonder resultaat. De laatste bestellingen zullen op 14 juli worden geleverd.

 

Wink werd door de groep Louis Delhaize (Cora, Match, Delfood…) opgericht in 2013 met een afhaalpunt in Zaventem, in 2014 volgde een tweede drive in Waver. De websuper voegde later nog afhaalpunten toe in trein- en tankstations en ging in 2017 ook aan huis leveren. Dat bleek echter onvoldoende om een leefbare omzet te bereiken. Wink kreeg nooit meer dan duizend bestellingen per week.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.