Ontslagen bij logistiek Jumbo

Ontslagen bij logistiek Jumbo

Het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo in Raalte wordt omgebouwd naar het landelijke knooppunt voor de diepvriesactiviteiten. Daardoor komen een aantal jobs te vervallen, wat tot ontslagen zal leiden.

Overplaatsingen

Momenteel werken er ongeveer 300 medewerkers in het distributiecentrum in Raalte, na de omvorming zullen dat er nog slechts 90 zijn. De meeste werknemers zullen wel herplaatst kunnen worden: zo kunnen de meeste vrachtwagenchauffeurs terecht binnen het bedrijf en zijn er voor de rest gesprekken aan de gang met externe vervoersmaatschappijen.

 

Een deel van de werknemers kan ook aan de slag in de distributiecentra van Beilen en Elst. Toch zullen er nog een flink aantal mensen (voorlopig) zonder functie vallen: volgens Jumbo zijn er voor de helft van hen vacatures binnen het bedrijf, de rest zal moeten afvloeien.

 

Lage prijzen agf

Jumbo gaat ook op meer fruit en groenten vaste lage prijzen invoeren. Dat deed het eerder al op bananen en champignons, wat toen tot enig ophef leidde. Nu zullen er ook vaste lage prijzen komen op Conference-peren, sla, bospeen en snoeptomaatjes. Jumbo wil de prijzen nog niet bekend maken, maar bevestigde wel dat het een reactie is op de Russische boycot.

Tags: