Ontslagen bij logistiek Jumbo | RetailDetail

Ontslagen bij logistiek Jumbo

Ontslagen bij logistiek Jumbo

Het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo in Raalte wordt omgebouwd naar het landelijke knooppunt voor de diepvriesactiviteiten. Daardoor komen een aantal jobs te vervallen, wat tot ontslagen zal leiden.

Overplaatsingen

Momenteel werken er ongeveer 300 medewerkers in het distributiecentrum in Raalte, na de omvorming zullen dat er nog slechts 90 zijn. De meeste werknemers zullen wel herplaatst kunnen worden: zo kunnen de meeste vrachtwagenchauffeurs terecht binnen het bedrijf en zijn er voor de rest gesprekken aan de gang met externe vervoersmaatschappijen.

 

Een deel van de werknemers kan ook aan de slag in de distributiecentra van Beilen en Elst. Toch zullen er nog een flink aantal mensen (voorlopig) zonder functie vallen: volgens Jumbo zijn er voor de helft van hen vacatures binnen het bedrijf, de rest zal moeten afvloeien.

 

Lage prijzen agf

Jumbo gaat ook op meer fruit en groenten vaste lage prijzen invoeren. Dat deed het eerder al op bananen en champignons, wat toen tot enig ophef leidde. Nu zullen er ook vaste lage prijzen komen op Conference-peren, sla, bospeen en snoeptomaatjes. Jumbo wil de prijzen nog niet bekend maken, maar bevestigde wel dat het een reactie is op de Russische boycot.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.