Ontslagen bij logistiek Jumbo | RetailDetail

Ontslagen bij logistiek Jumbo

Ontslagen bij logistiek Jumbo

Het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo in Raalte wordt omgebouwd naar het landelijke knooppunt voor de diepvriesactiviteiten. Daardoor komen een aantal jobs te vervallen, wat tot ontslagen zal leiden.

Overplaatsingen

Momenteel werken er ongeveer 300 medewerkers in het distributiecentrum in Raalte, na de omvorming zullen dat er nog slechts 90 zijn. De meeste werknemers zullen wel herplaatst kunnen worden: zo kunnen de meeste vrachtwagenchauffeurs terecht binnen het bedrijf en zijn er voor de rest gesprekken aan de gang met externe vervoersmaatschappijen.

 

Een deel van de werknemers kan ook aan de slag in de distributiecentra van Beilen en Elst. Toch zullen er nog een flink aantal mensen (voorlopig) zonder functie vallen: volgens Jumbo zijn er voor de helft van hen vacatures binnen het bedrijf, de rest zal moeten afvloeien.

 

Lage prijzen agf

Jumbo gaat ook op meer fruit en groenten vaste lage prijzen invoeren. Dat deed het eerder al op bananen en champignons, wat toen tot enig ophef leidde. Nu zullen er ook vaste lage prijzen komen op Conference-peren, sla, bospeen en snoeptomaatjes. Jumbo wil de prijzen nog niet bekend maken, maar bevestigde wel dat het een reactie is op de Russische boycot.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.