Onvrede bij ondernemers C1000

Onvrede bij ondernemers C1000

Bij de ondernemers van C1000 is onvrede ontstaan over een compensatieregeling die voormalige Jumbo-ondernemers kunnen krijgen wanneer de inkomsten na de formule-overstap zouden dalen.

Compensatieregeling

Toen twee jaar geleden een aantal Jumbo-supermarkten werden omgevormd tot C1000, werd ook een compensatieregeling afgesproken voor ondernemers die gedwongen de overstap moesten maken naar een nieuwe formule. Geen enkele ondernemer mocht immers negatieve (financiële) gevolgen hebben van de overstap. Als de omzet, integrale ketenmarge of personeelskosten te veel afwijken van het niveau van 2011, dan krijgen de ondernemers een compensatie.

 

Nu is er onvrede ontstaan bij enkele ondernemers, die niet in aanmerking komen voor compensatie, maar wel van mening zijn dat ze die verdienen. Zij kunnen wel naar een vertrouwenscommissie stappen om hun zaak te bepleiten en eventueel toch nog compensatie te krijgen. De compensatieregeling gaat pas in vanaf 1 juli en ondernemers werden begin deze maand op de hoogte gebracht of ze al dan niet in aanmerking komen.

Tags: