Ook Albert Heijn verhoogt nu eenzijdig lonen logistieke medewerkers

Ook Albert Heijn verhoogt nu eenzijdig lonen logistieke medewerkers

Albert Heijn heeft een voorbeeld genomen aan zijn concurrent Jumbo en het heeft nu ook eenzijdig de lonen van zijn logistieke medewerkers verhoogd, zonder dat er een akkoord is rond een nieuwe cao.

Acties vakbonden gaan door

Alle werknemers in de distributiecentra krijgen daardoor per direct een loonsverhoging van 1,75%. Daarnaast wordt het werk voor oudere medewerkers minder belastend gemaakt.

 

Bij Albert Heijn zijn er al lange tijd onderhandelingen aan de gang rond een nieuwe cao en met de maatregelen wil Albert Heijn tonen dat het zijn beloftes wil nakomen. Het hoopt daarnaast natuurlijk dat de vakbonden hun acties zullen stopzetten. Die zijn echter ontevreden over de laatste gesprekken. “Albert Heijn had ons uitgenodigd, maar we zijn er niet uitgekomen”, zegt Özcan Colak van FNV. “Ze wilden geen afspraak maken over behoud van vaste banen. Daartegen wilde Albert Heijn wel afspraken maken over inzet van uitzendkrachten en flex medewerkers.”

 

De acties van de vakbonden gaan dan ook gewoon door en zullen volgens Colak zelfs opgeschaald worden. Wat dat exact inhoudt, wilde hij niet zeggen.

 

Ook bij concurrent Jumbo werden de onderhandelingen rond de cao op de spits gedreven, waarna het supermarktbedrijf om eenzijdig de lonen te verhogen. Dat leidde echter tot stakingen in de distributiecentra en uiteindelijk besloot Jumbo om de onderhandelingen met de vakbonden volledig stop te zetten en de cao te vervangen door een eigen arbeidsvoorwaarderegeling.