Ook Amersfoort opent foodhal | RetailDetail

Ook Amersfoort opent foodhal

Ook Amersfoort opent foodhal

Ook in Amersfoort opent een foodhal. Eind dit jaar start Het Lokaal in De Nieuwe Stad aan de Eem. Het wordt een locatie om te eten, er is een versmarkt met regionale producten en er is plaats voor een ambachtelijke bakker, bierbrouwer, koffiebrander of worstmaker.

 

Straal van 50 kilometer

De versproducten voor Het Lokaal - zoals aardappelen, groente en fruit, zuivel en kaas, brood en vlees - komen zoveel mogelijk rechtstreeks van boeren en producenten in een straal van 50 kilometer rondom Amersfoort. Aanvullend is er koffie en thee, sappen, bier en wijnen en pasta, rijst en kruiden en specerijen te koop.

 

Klanten kopen producten in Het Lokaal of bestellen online. Het Lokaal bezorgt in dat laatste geval aan huis of levert de bestelling aan ophaalpunten in de buurt. In de nieuwe foodhal zelf worden wekelijks workshops en evenementen georganiseerd en is er ook ruimte voor kunst en cultuur.

 

Crowdfunding

De nieuwe foodhal, nabij het historische centrum van Amersfoort, gaat van start via een crowdfundingcampagne, die tot eind deze maand duurt. Inmiddels haalden initiatiefnemers Rinke van ’t Holt en Cor Holtackers 150.000 euro op. Na een succesvolle crowdfunding wordt de sleutel op 1 augustus overgedragen aan Het Lokaal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.