Ook Amersfoort opent foodhal

Ook Amersfoort opent foodhal

Ook in Amersfoort opent een foodhal. Eind dit jaar start Het Lokaal in De Nieuwe Stad aan de Eem. Het wordt een locatie om te eten, er is een versmarkt met regionale producten en er is plaats voor een ambachtelijke bakker, bierbrouwer, koffiebrander of worstmaker.

 

Straal van 50 kilometer

De versproducten voor Het Lokaal - zoals aardappelen, groente en fruit, zuivel en kaas, brood en vlees - komen zoveel mogelijk rechtstreeks van boeren en producenten in een straal van 50 kilometer rondom Amersfoort. Aanvullend is er koffie en thee, sappen, bier en wijnen en pasta, rijst en kruiden en specerijen te koop.

 

Klanten kopen producten in Het Lokaal of bestellen online. Het Lokaal bezorgt in dat laatste geval aan huis of levert de bestelling aan ophaalpunten in de buurt. In de nieuwe foodhal zelf worden wekelijks workshops en evenementen georganiseerd en is er ook ruimte voor kunst en cultuur.

 

Crowdfunding

De nieuwe foodhal, nabij het historische centrum van Amersfoort, gaat van start via een crowdfundingcampagne, die tot eind deze maand duurt. Inmiddels haalden initiatiefnemers Rinke van ’t Holt en Cor Holtackers 150.000 euro op. Na een succesvolle crowdfunding wordt de sleutel op 1 augustus overgedragen aan Het Lokaal.

Tags: