Ook Amsterdam-Zuidoost krijgt een World of Food

Ook Amsterdam-Zuidoost krijgt een World of Food

In mei zal in Amsterdam-Zuidoost de World of Food openen: in een oude parkeergarage in de stad zullen tientallen foodretailers hun waren aanbieden. Vrijwel allemaal komen ze uit Amsterdam-Zuidoost.

Streetfood

De nieuwe foodtempel komt in de omgebouwde parkeergarage Develstein, waar twintig tot dertig ondernemers streetfood zullen verkopen. De klanten kunnen hun gerechten opeten aan lange tafels in algemene ruimtes in de hal. Naast de lokale ondernemers die gerechten uit hun eigen cultuur verkopen, zullen er onder andere ook een McDonald's en een Bacchus Studentencafé aanwezig zijn.

 

Alle lokale ondernemers die zich vestigen in de World of Food zijn verzameld in een coöperatie, die zaken als schoonmaak en beveiliging moet regelen. "Het doel is dat de ondernemers zichzelf uiteindelijk kunnen bedruipen. Samen moeten zij een succes maken van World of Food, want daar vaart uiteindelijk iedereen wel bij. Door ze nauw samen te laten werken, leren ze van elkaar en van de grotere bedrijven. Het is een kans om mensen uit Zuidoost hun culinaire kwaliteiten én hun ondernemerschap te laten ontwikkelen", zegt Martijn Bakker van de projectontwikkelaar Lingotto.

 

Ook bij de stad Amsterdam zijn ze tevreden met het project en zien ze de World of Food als een mogelijkheid om een springplank te bieden aan kleine ondernemers.

Tags: