Ook Amsterdam-Zuidoost krijgt een World of Food | RetailDetail

Ook Amsterdam-Zuidoost krijgt een World of Food

Ook Amsterdam-Zuidoost krijgt een World of Food

In mei zal in Amsterdam-Zuidoost de World of Food openen: in een oude parkeergarage in de stad zullen tientallen foodretailers hun waren aanbieden. Vrijwel allemaal komen ze uit Amsterdam-Zuidoost.

Streetfood

De nieuwe foodtempel komt in de omgebouwde parkeergarage Develstein, waar twintig tot dertig ondernemers streetfood zullen verkopen. De klanten kunnen hun gerechten opeten aan lange tafels in algemene ruimtes in de hal. Naast de lokale ondernemers die gerechten uit hun eigen cultuur verkopen, zullen er onder andere ook een McDonald's en een Bacchus Studentencafé aanwezig zijn.

 

Alle lokale ondernemers die zich vestigen in de World of Food zijn verzameld in een coöperatie, die zaken als schoonmaak en beveiliging moet regelen. "Het doel is dat de ondernemers zichzelf uiteindelijk kunnen bedruipen. Samen moeten zij een succes maken van World of Food, want daar vaart uiteindelijk iedereen wel bij. Door ze nauw samen te laten werken, leren ze van elkaar en van de grotere bedrijven. Het is een kans om mensen uit Zuidoost hun culinaire kwaliteiten én hun ondernemerschap te laten ontwikkelen", zegt Martijn Bakker van de projectontwikkelaar Lingotto.

 

Ook bij de stad Amsterdam zijn ze tevreden met het project en zien ze de World of Food als een mogelijkheid om een springplank te bieden aan kleine ondernemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.