Ook Kentucky Fried Chicken gaat voor 'net echte' vleesvervanger

KFC werkt met Beyond Meat aan plantaardige versies van zijn kipnuggets en kippenvleugeltjes.
Foto: Sapadia Aku / Shutterstock.com

Kentucky Fried Chicken slaat de handen in elkaar met Beyond Meat, producent van veganistische producten die heel sterk op ‘echt’ vlees lijken. Bijna alle grote fastfoodketens gaan momenteel voor vleesvervangers.

 

Vleugeltjes zonder kip

Plantaardig vlees is een onmiskenbare trend: niet alleen werken FMCG-producenten zoals Nestlé en Unilevervolop aan een vleesassortiment zonder dierenleed, ook gaat de ene na de andere fastfoodketen overstag voor plantaardige varianten. Zo biedt Burger King ondertussen overal de Impossible Whopper aan, met een nepvleesje van Impossible Burger, en experimenteert nu ook KFC met 'net echte kip'.

 

Op 27 augustus krijgen alle klanten in een vestiging van Kentucky Fried Chicken in Atlanta een gratis proevertje van Beyond Fried Chicken. Die gefrituurde ‘kip’, zowel te verkrijgen als 'nuggets' of als 'vleugeltjes', heeft KFC ontwikkeld met Beyond Meat en is volledig plantaardig. 

 

Het gaat om een test, die op basis van de feedback van consumenten wordt geëvalueerd. Als het een succes blijkt, volgen groter opgezette testen en mogelijk een nationale uitrol, laat KFC weten aan Bloomberg. Investeerders reageren alvast positief op het nieuws: het aandeel van Kentucky Fried Chicken schoot na de bekendmaking de hoogte in op de Amerikaanse beurs.