Ook monopoliecommissie tegen overname Kaiser’s Tengelmann door Edeka | RetailDetail

Ook monopoliecommissie tegen overname Kaiser’s Tengelmann door Edeka

Ook monopoliecommissie tegen overname Kaiser’s Tengelmann door Edeka

Ook de Duitse monopoliecommissie adviseert dat EdekaKaiser's Tengelmann niet mag overnemen. De commissie onderzocht of het ministerie van Economische Zaken de beslissing van het Bundeskartellamt over de overname van Tengelmann kan heroverwegen.

Overnamestrijd duurt al ruim een jaar

De mededingingsautoriteit keurde de overname al in april af, omdat het plan zou leiden tot aanzienlijk ongunstigere concurrentieomstandigheden voor regionale supermarkten en winkels in Berlijn, Beiren en Noordrijnland-Westfalen. De monopoliecommissie komt dus nu tot dezelfde conclusie.

 

Om dit verbod van de mededingingsautoriteit te omzeilen, verzochten beide supermarktorganisaties het Duitse ministerie van Economische Zaken om een fusie alsnog toe te staan. Edeka en Tengelmann zijn zo al ruim een jaar met de autoriteiten in een overnamestrijd verwikkeld. 

 

Het advies aan het ministerie voegt opnieuw een hoofdstuk toe aan de soap van Edeka versus Kaiser’s Tengelmann. Edeka - samen met Rewe, Aldi, Schwarz-Gruppe (Lidl, Kaufland) een van de vier grootste Duitse supermarktorganisaties - is al enkele jaren aan het proberen om de supermarkten van Kaiser’s Tengelmann in Berlijn, München en Rhein-Ruhr over te nemen. Het gaat in totaal om 451 winkels met 16.000 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.

Walmart laat robots online orders picken

07/08/2018

De Amerikaanse retailreus  Walmart experimenteert met robots die online orders picken: ze halen snel droge, gekoelde en diepgevroren waren uit de schappen, terwijl de medewerkers de verse producten uitkiezen.