Ook REWE opent eerste foodconcept

Ook REWE opent eerste foodconcept

De Duitse supermarktketen REWE heeft in Keulen het eerste filiaal van Made by Rewe geopend. Dat nieuwe concept staat voor een combinatie van retail, gastronomie en meeneemgerechten. Nog dit jaar moet er een tweede vestiging van Made by Rewe openen.

Gerechten onder de zeven euro

De eerste Made by Rewe in Keulen is 200 m² groot en ligt in het hartje van Keulen, onmiddellijk naast een grote supermarkt van REWE. De openingsuren zijn dezelfde als die van de grote broer, van zeven uur 's morgens tot tien uur 's avonds. Het beoogde cliënteel zijn vooral studenten en mensen die in de buurt werken.


Zij kunnen er elke dag vers bereide maaltijden vinden, zoals pizza's, verschillende pastagerechten, salades en wraps. Ook zijn er lunchboxes om mee te nemen beschikbaar en is er een selectie dranken te koop. Geen enkel gerecht bij Made by Rewe kost meer dan zeven euro.

 

Ook aan de vrijgezel werd gedacht met lijn 'smart people – ready to cook': dat zijn verpakkingen waarin alle ingrediënten zitten om voor één persoon een gezonde maaltijd te bereiden. Op de verpakking wordt de bereiding stap voor stap uitgelegd. Het is zelfs mogelijk om de gerechten in de open keuken bij Made by Rewe te maken. De producten van 'smart people' worden ook in andere supermarkten van REWE steeds meer te koop aangeboden.

 

Aangekochte maaltijden kunnen ook opgegeten worden in Made by Rewe, aan de daarvoor voorziene houten tafels. Nog dit jaar komt er een tweede vestiging van Made by Rewe in Keulen, aan de Höniger Weg in de wijk Zollstock. Ook daar komt het filiaal naast de nu al aanwezige REWE supermarkt.

Tags: