Ook Spaanse brouwer San Miguel meldt zich voor Grolsch

Ook Spaanse brouwer San Miguel meldt zich voor Grolsch

De Spaanse bierbrouwer San Miguel heeft officieel bevestigd dat het interesse heeft voor de overname van de biermerken Grolsch en Peroni. Die worden van de hand gedaan door SABMiller in het kader van de fusie met AB InBev.

Concurrentie uit Japanse hoek

Het bedrijf Mahou-San Miguel is momenteel al marktleider op de Spaanse markt, maar is bezig aan een stevige expansie. Die uitbreiding beperkt zich trouwens niet enkel tot het aankopen van andere biermerken. Het kocht ook al belangen in telecommunicatie, olieraffinaderijen en mijnen.


San Miguel zal de concurrentie van het Japanse Asahi moeten afslaan, dat eerder ook al liet verstaan interesse te hebben in Grolsch en Peroni. De Japanse bierbrouwer wil daarmee werken aan verdere internationale expansie. Het staat sterk in Japan, maar daar daalt de verkoop, mede door de stijgende populariteit van wijn.


Overige geïnteresseerde partijen zijn investeringsbedrijven TPG, KKR en Cinven. Eerder viel ook de naam van het Deense Carlsberg, mogelijk in een gezamenlijk bod met Heineken, maar dat liet al verstaan dat er van een bod op Grolsch en Peroni geen sprake was. De verkoop van beide biermerken wordt mogelijk dit kwartaal al afgerond.

Tags: