Ook Tesco opent eerste kassaloze winkel

Ben Stevens / Parsons Media

In Londen heeft Tesco heeft voor het eerst een winkel geopend waar klanten boodschappen kunnen doen zonder dat ze artikelen moeten scannen of aan de kassa aanschuiven.

 

GetGo

De nieuwe supermarkt, die de naam GetGo meekreeg, is geopend in Holborn (in het centrum van Londen). Klanten moeten eerst de Tesco-app downloaden, waarna ze kunnen inchecken door een QR-code te scannen die op hun telefoon wordt gegenereerd. Eenmaal binnen kunnen shoppers de artikelen pakken die ze wensen, zonder ze te scannen. De afrekening gebeurt automatisch bij het verlaten van de winkel.

 

Voor sigaretten en alcohol kunnen klanten terecht in een aparte zone, die onder toezicht staat van een personeelslid. Die moet onder meer controleren of de shoppers voldoen aan de leeftijdsbeperkingen, schrijft Retail Gazette.

 

Amazon Fresh achterna

Tesco’s GetGo is het antwoord van de retailer op de Just Walk Out-technologie van Amazon. Die opende zes maanden geleden een eerst kassaloze supermarkt in Ealing, een wijk in het westen van Londen. Kort nadien openden de Amerikanen ook een tweede kassaloze winkel in Wembley Park. Intussen beschikt de e-tailer al over zes kassaloze winkels in het Verenigd Koninkrijk.

 

"We zijn voortdurend op zoek naar manieren om de winkelervaring te verbeteren”, zei Kevin Tindall, directeur gemakswinkels van Tesco. “Onze nieuwste innovatie garandeert klanten een vlotte afrekening onderweg, zodat ze wat tijd kunnen winnen.”

 

In 2018 zette Tesco al een kleine test op met een soortgelijke winkel in zijn hoofdkantoor in Welwyn Garden City. Dat, licht aangepaste, concept wordt nu dus naar de 'echte' markt uitgerold.