Op 24 juni opent de eerste van twee Jumbo’s in Deurne

Een affiche kondigt de opening van de eerste Jumbo in Deurne aan
Foto: RetailDetail

Het is nu officieel: de Nederlandse supermarktketen Jumbo opent zijn vierde Belgische winkel, de eerste van twee vestigingen in het Antwerpse district Deurne, binnen drie weken. De ingang verhuist naar de Ten Eekhovelei, naast de lokale Aldi.

 

10 winkels in 2020

De nieuwe winkel van 2000 m² opent aan de Ten Eekhovelei, in een pand waar tot voor enkele jaren een Carrefour Market was gevestigd. Het is pas de eerste opening voor Jumbo in België dit jaar, en dat heeft alles te maken met het coronavirus. Oorspronkelijk was deze opening gepland in april, maar de verbouwingswerken liepen vertraging op tijdens de lockdown. Een affiche vlakbij het pand kondigt nu toch de winkelopening aan. De supermarkt zal een zeventigtal mensen tewerkstellen en de opzet zal vergelijkbaar zijn met de eerder geopende winkels in Pelt, Rijkevorsel en Lanaken.

 

Nog dit jaar opent Jumbo bovendien een tweede vestiging in Deurne: recent nam de supermarktketen immers de twee Supermarkt Francken-filialen in Deurne en Ranst over van Alvo. Die hebben intussen de deuren al gesloten en worden binnenkort verbouwd. De overnames moeten de Belgische expansie van de Nederlanders versnellen: ook op andere locaties stak het coronavirus immers stokken in de wielen. Daardoor zal de keten dit jaar niet de verhoopte vijftien winkels kunnen openen, meldde algemeen directeur Peter Isaac van Jumbo België in een persbericht: "We werken momenteel naar een 10 winkels in 2020. Dit is minder dan voorzien, het coronavirus heeft voor een vertraging gezorgd in de oplevering van vestigingspunten."

 

De Nederlandse keten gaat in Deurne wel de strijd aan in een bijzonder fel bevochten marktgebied: de parking van de nieuwe winkel grenst aan die van de naburige Aldi en even verderop bevinden zich ook Delhaize, Colruyt, Carrefour, Lidl en Match. Bovendien opende onlangs de grootste Belgische supermarkt van Albert Heijn ook al in Deurne. Een andere franchisewinkel van Carrefour Market sloot er recent dan weer de deuren, nadat hij amper een jaar open was.