Opgeweckt Noord opent eerste verpakkingsvrije winkel

Opgeweckt Noord opent eerste verpakkingsvrije winkel

Opgeweckt Noord in Groningen opende gisteren officieel de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland. Het assortiment is er van regionale herkomst en biologisch.

Financiering rond in 9 dagen tijd

De winkel van 200 m² in de Groningse binnenstad brengt groenten, zuivel in statiegeldflessen, kaas, brood, pasta, zaden, pitten en granen. De producten hebben lagere verkoopprijzen door lagere transportkosten en omdat ze geen verpakking hebben. Klanten kunnen de producten meenemen in eigen verpakkingen of in weckpotten. Ook flessen of juten tassen zijn bij de kassa verkrijgbaar.

 

In de keuken in het midden van de zaak kan een ontbijt of lunch met producten uit de winkel worden gemaakt. Klanten kunnen het eten vervolgens mee naar huis of naar kantoor nemen, of ze kunnen het ook opeten achter in de winkel, waar een restaurant met flexibele werkplekken voorzien is.

 

OpgewecktNoord opende deels dankzij financiering van de bank, het overige deel werd in negen dagen tijd via crowdfunding opgehaald. Daarmee werd het dubbele van het benodigde bedrag van 25.000 euro opgehaald.

Tags: