Opnieuw stakingen bij Carrefour Groupe Mestdagh

Opnieuw stakingen bij Carrefour Groupe Mestdagh
Foto RetailDetail

Minstens 26 Carrefourwinkels van Groupe Mestdagh houden vandaag de deuren gesloten. Ook voor het depot staat een stakingspiket. De acties zetten druk op een overlegmeeting die donderdag gepland is.

 

Grote ongerustheid

Volgens verschillende Franstalige kranten wordt de hoofdzetel van Mestdagh in Gosselies sinds woensdagochtend geblokkeerd door stakingspikketten. Ook houden 26 van de 52 winkels in eigen beheer de deuren dicht, maar dat aantal zou nog kunnen oplopen. De actievoerders willen de druk op het management opvoeren, nu er een nieuwe vergadering gepland is in het kader van de procedure-Renault betreffende collectief ontslag. De retailer wil 340 jobs schrappen. Het overleg daarover sleept al enkele weken aan en heeft al eerder tot stakingsacties geleid.

 

De voornaamste zorg van de syndicaten is dat het aantal voorziene werkuren per winkel te sterk wordt teruggeschroefd. De medewerkers zien niet hoe ze het nodige werk in zo weinig tijd kunnen rondkrijgen. Ze zijn ook ongerust over de mogelijkheid op brugpensioen, na de discussies over zo’n regeling bij de collega’s van Carrefour Belgium. Mestdagh baat in totaal 83 Carrefour Market-supermarkten uit, hoofdzakelijk in het Franstalige landsgedeelte.