Opnieuw stakingen bij Carrefour Groupe Mestdagh | RetailDetail

Opnieuw stakingen bij Carrefour Groupe Mestdagh

Opnieuw stakingen bij Carrefour Groupe Mestdagh
Foto RetailDetail

Minstens 26 Carrefourwinkels van Groupe Mestdagh houden vandaag de deuren gesloten. Ook voor het depot staat een stakingspiket. De acties zetten druk op een overlegmeeting die donderdag gepland is.

 

Grote ongerustheid

Volgens verschillende Franstalige kranten wordt de hoofdzetel van Mestdagh in Gosselies sinds woensdagochtend geblokkeerd door stakingspikketten. Ook houden 26 van de 52 winkels in eigen beheer de deuren dicht, maar dat aantal zou nog kunnen oplopen. De actievoerders willen de druk op het management opvoeren, nu er een nieuwe vergadering gepland is in het kader van de procedure-Renault betreffende collectief ontslag. De retailer wil 340 jobs schrappen. Het overleg daarover sleept al enkele weken aan en heeft al eerder tot stakingsacties geleid.

 

De voornaamste zorg van de syndicaten is dat het aantal voorziene werkuren per winkel te sterk wordt teruggeschroefd. De medewerkers zien niet hoe ze het nodige werk in zo weinig tijd kunnen rondkrijgen. Ze zijn ook ongerust over de mogelijkheid op brugpensioen, na de discussies over zo’n regeling bij de collega’s van Carrefour Belgium. Mestdagh baat in totaal 83 Carrefour Market-supermarkten uit, hoofdzakelijk in het Franstalige landsgedeelte.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.