Opnieuw tekort babymelkpoeder

Opnieuw tekort babymelkpoeder

Bepaalde producten van producent Nutricia zijn niet meer te verkrijgen in de winkels. Het gaat daarbij om een aantal typen Nutrilon-babyvoeding. Het tekort komt ditmaal door een brand in een fabriek eerder dit jaar.

Geen Chinese handelaars

In februari van dit jaar was er een brand bij de fabriek van Nutricia in Cuijk. Daardoor is de productie van bepaalde artikels teruggevallen. Nutricia heeft er voor gekozen om vooral de meest onmisbare voeding, zoals voeding voor te vroeg geboren baby's, te maken. Andere soorten worden voorlopig niet of minder geleverd aan Nederlandse winkels.


Nutricia bevestigt bij de NOS dat de tekorten nog minstens tot het eind van deze maand zullen duren. Volgens de NOS heeft het daarover niet gecommuniceerd richting de winkels, waar het personeel vaak niet weet waarom de producten ontbreken in de schappen.


Nutrilon heeft al een aantal keren te kampen gehad met tekorten in de winkelrekken bij supermarkten, vanwege de grote vraag vanuit China. Handelaars kopen daarom in grote hoeveelheden in bij Nederlandse supermarkten, om de producten dan uit te voeren naar China waar ze tegen een hogere prijs worden verkocht. Verschillende supermarkten hebben om die reden maximumaankopen opgelegd voor bepaalde babyvoeding.

Tags: