Opnieuw tekort babymelkpoeder | RetailDetail

Opnieuw tekort babymelkpoeder

Opnieuw tekort babymelkpoeder

Bepaalde producten van producent Nutricia zijn niet meer te verkrijgen in de winkels. Het gaat daarbij om een aantal typen Nutrilon-babyvoeding. Het tekort komt ditmaal door een brand in een fabriek eerder dit jaar.

Geen Chinese handelaars

In februari van dit jaar was er een brand bij de fabriek van Nutricia in Cuijk. Daardoor is de productie van bepaalde artikels teruggevallen. Nutricia heeft er voor gekozen om vooral de meest onmisbare voeding, zoals voeding voor te vroeg geboren baby's, te maken. Andere soorten worden voorlopig niet of minder geleverd aan Nederlandse winkels.


Nutricia bevestigt bij de NOS dat de tekorten nog minstens tot het eind van deze maand zullen duren. Volgens de NOS heeft het daarover niet gecommuniceerd richting de winkels, waar het personeel vaak niet weet waarom de producten ontbreken in de schappen.


Nutrilon heeft al een aantal keren te kampen gehad met tekorten in de winkelrekken bij supermarkten, vanwege de grote vraag vanuit China. Handelaars kopen daarom in grote hoeveelheden in bij Nederlandse supermarkten, om de producten dan uit te voeren naar China waar ze tegen een hogere prijs worden verkocht. Verschillende supermarkten hebben om die reden maximumaankopen opgelegd voor bepaalde babyvoeding.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.