Oprichter Hoogvliet zet stap terug | RetailDetail

Oprichter Hoogvliet zet stap terug

Oprichter Hoogvliet zet stap terug

Leen Hoogvliet, medeoprichter van de supermarktketen Hoogvliet, gaat een stap terug zetten. Zijn opvolger zal binnen drie maanden bekend gemaakt worden. Die zal alle taken van Leen Hoogvliet overnemen.

Opgericht in 1968

Leen Hoogvliet is momenteel nog commissaris bij het moederbedrijf van Hoogvliet, Watertoren Hazerswoude BV. Hoogvliet laat weten aan Alphenstadfm dat hij de voorbije jaren al vele functies heeft neergelegd en dat hij nu volledig afscheid neemt om zich met andere zaken bezig te houden.


Leen Hoogvliet richtte in 1968 de supermarktketen Hoogvliet op. Op dat moment was zijn familie al actief in de retail. Zo had zijn vader Joris Hoogvliet al een kleine keten groentewinkels. Hoogvliet heeft 63 supermarkten, 56 slijterijen en één versmarkt in Nederland. Het biedt werk aan 5.000 werknemers.


Leen Hoogvliet heeft een geschat vermogen van 320 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.