Oud-DE-topman Herkemij gaat Vion leiden

Oud-DE-topman Herkemij gaat Vion leiden

Michiel Herkemij wordt de nieuwe grote baas bij vleesverwerker Vion. De voormalig topman van DE Master Blenders heeft als belangrijkste taak de onderneming weer helemaal gezond te maken.

Herkemij erft bedrijf in de problemen

Vion verkeert al enige tijd in zwaar weer en stootte daarom onder meer de Britse activiteiten en de ingrediëntendivisie af. Het bedrijf kwam ook af en toe negatief in het nieuws vanwege betrokkenheid bij vleesschandalen, zoals vorige week nog door de verkoop van reguliere ham als duurdere biologische ham.

 

Vion moest op zoek naar een nieuwe topman na het vertrek van de Duitse topman Uwe Tillmann in september 2012 en de verhuis van diens opvolger Dirk Kloosterboer met de ingrediëntendivisie naar de nieuwe eigenaar.

 

Herkemij was bij DE Master Blenders verantwoordelijk voor de nieuwe zelfstandigheid na de afsplitsing van het Amerikaanse foodconcern Sara Lee. Daarvoor was hij werkzaam voor Heineken, onder meer als hoogste baas in Mexico, Nigeria en Azië.

 

Bij Douwe Egberts vertrok hij in december 2012 na een conflict met voorzitter Jan Bennink over het tempo waarin veranderingen moesten worden doorgevoerd. Douwe Egberts werd na het vertrek van Herkemij spoedig van de beurs gehaald en verkocht aan een Duitse investeerder.

Tags: