Oud-minister Sabine Laruelle vertrekt als bestuurder bij Carrefour | RetailDetail

Oud-minister Sabine Laruelle vertrekt als bestuurder bij Carrefour

Oud-minister Sabine Laruelle vertrekt als bestuurder bij Carrefour

Sabine Laruelle, voormallig minister voor kmo’s en momenteel aan de slag als expert op het kabinet van Waals economieminister Pierre-Yves Jeholet, stapt op als bestuurder bij Carrefour na de aankondiging van massaal jobverlies bij de Franse keten.

 

Kritiek

"Sabine Laruelle heeft me geïnformeerd over haar beslissing om op te stappen als bestuurder bij de groep Carrefour", schrijft minister Jeholet op Twitter. "Ik verwelkom dat gebaar. Het zal haar toelaten om op een serene manier aan mijn zijde te blijven werken." De beslissing komt er vlak na de beslissing van Carrefour om in België een herstructurering door te voeren, waarbij meer dan 1200 mensen hun baan verliezen en twee hypermarkten van Carrefour de deuren zullen sluiten.

 

Laruelle kreeg kort nadat het nieuws rond de herstructurering bekend werk al flink wat kritiek te slikken. "Als lid van de raad van bestuur van Carrefour stemde Sabine Laruelle dus voor een herstructureringsplan dat 1.233 jobs bedreigt. Bravo MR en de federale regering met jullie politiek van jobs jobs jobs”, schreef Raoul Hedebouw van PvdA op Twitter.

 

Ook minister van Staat Willy Claes is aan de slag als bestuurder bij Carrefour. Hij wenste volgens de VRT voorlopig niet te reageren op zijn status of de herstructurering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.