Overleg vlot niet bij Carrefour en Mestdagh | RetailDetail

Overleg vlot niet bij Carrefour en Mestdagh

Overleg vlot niet bij Carrefour en Mestdagh
Foto RetailDetail

Een marathonvergadering tussen de vakbonden en de directie van Carrefour Belgium heeft niet tot een akkoord geleid. Ook bij Groupe Mestdagh vorderen de gesprekken moeizaam. Vier Luikse winkels zijn dicht door een spontane staking.

 

Onvoldoende vooruitgang

Bij Carrefour was er donderdag een overleg dat tot wel vier uur ’s ochtends is uitgelopen, maar tot een akkoord over de geplande herstructurering heeft dat niet geleid. “Het zit vast op het niveau van de werkgelegenheidsgarantie, het commercieel plan, de omkadering van de studentenarbeid, het zondagswerk... We hebben vooruitgang geboekt rond de organisatie van het werk en een deel van het sociaal plan, maar dat volstaat niet tegenover de opofferingen die van het winkelpersoneel worden verwacht”, verklaarde vicevoorzitter Myriam Delmée van Setca aan Belga. Carrefour Belgium benadrukt dat het tot een akkoord wil komen en dat de gesprekken worden verdergezet, maar een concrete kalender is er nog niet. Zoals bekend staan er 1.233 jobs op de helling bij de retailer.

 

Ook bij Carrefour-franchisepartner Groupe Mestdagh was er deze week overleg. De directie zou nu 340 in plaats van de eerder aangekondigde 450 banen willen schrappen. Tegelijk wil ze de productiviteit verhogen en het aantal werkuren in de winkels met 30% terugschroeven, wat tot grote verontwaardiging heeft geleid bij het personeel. In de Luikse regio zijn vrijdag vier winkels in staking gegaan: het gaat om de vestigingen in Ans, Blonden, Cointe en Tilff. Nieuwe personeelsvergaderingen zijn maandag gepland.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.

Nieuw etiket Albert Heijn toont toegevoegde suikers

11/06/2018

Albert Heijn wil transparanter communiceren over de voedingswaarde van zijn huismerken: een nieuw etiket biedt meer informatie. Bovendien start de retailer een suikercampagne en haalt een miljard suikerklontjes uit zijn producten.  

Bavaria wordt Swinkels Family Brewers

11/06/2018

Brouwerijgroep Bavaria (bekend van bieren als Bavaria, Swinckels, Palm en Rodenbach) kiest voor "een nieuwe naam die beter past bij de grote verscheidenheid aan merken die ze produceert": de groep neemt de naam van de eigenaarsfamilie, Swinkels, aan.

Alliantie tussen Carrefour en Système U is een feit

11/06/2018

Carrefour en Système U starten een vijfjarig partnership voor de inkoop van grote nationale en internationale merken. De samenwerking moet ook de Franse landbouwsector ten goede komen, zeggen de betrokkenen.