Albert Heijn Boortmeerbeek wordt Carrefour | RetailDetail

Overnemer Albert Heijn Boortmeerbeek is gekend

Overnemer Albert Heijn Boortmeerbeek is gekend
Shutterstock

Denis Smets, die al twee Carrefour Markets in handen heeft, is de overnemer van de Albert Heijn in Boortmeerbeek. Maar of de winkel als Carrefour Market heropent, is nog niet 100% zeker. 

Derde winkel in de regio

De naam van de overnemer bleef lang onbekend, maar werd ons deze week door verschillende bronnen getipt. Smets is momenteel al de uitbater van een Carrefour Market in Kortenberg en één in Putte nabij Mechelen. Met de overname van het pand in Boortmeerbeek komt daar dus een derde verkooppunt in de regio bij.

 

Carrefour Belgium bevestigt dat Smets de overnemer is, maar benadrukt dat er nog geen akkoord is over de ombouw van de winkel naar Carrefour Market. De overnemer zelf wenste ondanks aandringen niet te reageren. Die terughoudendheid heeft wellicht te maken met het feit dat de winkel in Boortmeerbeek zich in de nabijheid bevindt van twee andere Carrefour Market franchisewinkels, in Herent en Kampenhout.

 

Beide ondernemers hebben in de lokale pers al laten weten dat ze niet opgezet waren met de mogelijke komst van een collega-concurrent in hun marktgebied. Carl Maes, de uitbater van Carrefour Market in buurgemeente Kampenhout, vreest dat de komst van een bijkomende Carrefour Market in de buurt, en de geplande opening van Lidl vlakbij, ervoor zullen zorgen dat zijn winkel niet langer leefbaar is.

 

Franchisenemers krijgen in hun contract doorgaans een garantie op lokale exclusiviteit. Het is dus nog afwachten of en hoe Carrefour Belgium en de betrokken franchisenemers tot een vergelijk kunnen komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.