Overnemer Albert Heijn Boortmeerbeek is gekend

Overnemer Albert Heijn Boortmeerbeek is gekend

Denis Smets, die al twee Carrefour Markets in handen heeft, is de overnemer van de Albert Heijn in Boortmeerbeek. Maar of de winkel als Carrefour Market heropent, is nog niet 100% zeker. 

Derde winkel in de regio

De naam van de overnemer bleef lang onbekend, maar werd ons deze week door verschillende bronnen getipt. Smets is momenteel al de uitbater van een Carrefour Market in Kortenberg en één in Putte nabij Mechelen. Met de overname van het pand in Boortmeerbeek komt daar dus een derde verkooppunt in de regio bij.

 

Carrefour Belgium bevestigt dat Smets de overnemer is, maar benadrukt dat er nog geen akkoord is over de ombouw van de winkel naar Carrefour Market. De overnemer zelf wenste ondanks aandringen niet te reageren. Die terughoudendheid heeft wellicht te maken met het feit dat de winkel in Boortmeerbeek zich in de nabijheid bevindt van twee andere Carrefour Market franchisewinkels, in Herent en Kampenhout.

 

Beide ondernemers hebben in de lokale pers al laten weten dat ze niet opgezet waren met de mogelijke komst van een collega-concurrent in hun marktgebied. Carl Maes, de uitbater van Carrefour Market in buurgemeente Kampenhout, vreest dat de komst van een bijkomende Carrefour Market in de buurt, en de geplande opening van Lidl vlakbij, ervoor zullen zorgen dat zijn winkel niet langer leefbaar is.

 

Franchisenemers krijgen in hun contract doorgaans een garantie op lokale exclusiviteit. Het is dus nog afwachten of en hoe Carrefour Belgium en de betrokken franchisenemers tot een vergelijk kunnen komen.