Partij voor de Dieren wil parlementaire enquête naar vlees | RetailDetail

Partij voor de Dieren wil parlementaire enquête naar vlees

Partij voor de Dieren wil parlementaire enquête naar vlees

Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren roept op tot een parlementaire enquête naar de manier waarop de politiek is omgegaan met de controle op de vleesindustrie.

'Ondermaatse' NVMA door te veel bezuinigingen?

Dat zei Thieme zondagochtend in het televisieprogramma Buitenhof. Ze reageert daarmee op het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid van eerder in de week, waarin werd gesteld dat het vlees dat in Nederland in de winkel ligt niet altijd veilig is. Thieme wil nu het zwaarste onderzoekswapen van de Tweede Kamer inzetten om uit te zoeken hoe deze situatie heeft kunnen ontstaan.

 

Als het aan de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren ligt, wordt in eerste instantie vooral gekeken naar de invloed van politieke besluiten op de situatie rond de voedselveiligheid. Ze denkt daarbij onder meer op de goedgekeurde besluiten om te bezuinigen op de Voedsel- en Warenautoriteit en het besluit deze controlerende instantie onder te brengen bij het ministerie van Landbouw in plaats van Volksgezondheid.

 

Het functioneren van de NVWA is volgens het rapport van de Onderzoeksraad door voortdurende bezuinigingen en reorganisaties onder de maat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.