Peeters-Govers opent Albert Heijn in Wemmel | RetailDetail

Peeters-Govers opent Albert Heijn in Wemmel

Peeters-Govers opent Albert Heijn in Wemmel

Binnenkort opent in Wemmel nabij Brussel een nieuwe vestiging van Albert Heijn. Die zal uitgebaat worden door kruideniersfamilie Peeters-Govers, die eerder al vier van de eigen winkels ombouwde naar het Nederlandse supermarktconcept.

Lange stilte

De nieuwe supermarkt in Wemmel is de eerste Albert Heijn die sinds vorige zomer officieel wordt aangekondigd. Sindsdien ging de aandacht bij Ahold vooral naar de fusie met Delhaize, maar nu lijken de expansieplannen opnieuw op gang te komen.

 

Voor de opening in Wemmel, meteen ook de eerste Albert Heijn in de rand rond Brussel, is Peeters-Govers op zoek naar een vijftigtal nieuwe medewerkers.

 

Wat na 2019?

Het is nog maar de vraag of de nieuwe winkel een lang leven beschoren is, want bij Ahold Delhaize is voorlopig nog geen beslissing genomen over de toekomst van de keten in België. Die beslissing wordt ten vroegste in de eerste helft van 2019 genomen. Ahold Delhaize wil de komende jaren dan ook vooral investeren in het verder uitbouwen van Delhaize in België. Daarbij zullen ook elementen uit Albert Heijn hun weg vinden naar de Belgische keten. Mogelijk worden alle Belgische activiteiten binnen enkele jaren ondergebracht bij Delhaize, al houdt dat Ahold Delhaize dus niet tegen om voorlopig nog nieuwe filialen van Albert Heijn te openen in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.

Nieuw etiket Albert Heijn toont toegevoegde suikers

11/06/2018

Albert Heijn wil transparanter communiceren over de voedingswaarde van zijn huismerken: een nieuw etiket biedt meer informatie. Bovendien start de retailer een suikercampagne en haalt een miljard suikerklontjes uit zijn producten.  

Bavaria wordt Swinkels Family Brewers

11/06/2018

Brouwerijgroep Bavaria (bekend van bieren als Bavaria, Swinckels, Palm en Rodenbach) kiest voor "een nieuwe naam die beter past bij de grote verscheidenheid aan merken die ze produceert": de groep neemt de naam van de eigenaarsfamilie, Swinkels, aan.

Alliantie tussen Carrefour en Système U is een feit

11/06/2018

Carrefour en Système U starten een vijfjarig partnership voor de inkoop van grote nationale en internationale merken. De samenwerking moet ook de Franse landbouwsector ten goede komen, zeggen de betrokkenen.