PepsiCo overtreft verwachtingen in eerste kwartaal | RetailDetail

PepsiCo overtreft verwachtingen in eerste kwartaal

PepsiCo overtreft verwachtingen in eerste kwartaal
Shutterstock

In het eerste kwartaal van 2017 is PepsiCo er in geslaagd om de verwachtingen van analisten te overtreffen. De omzet ging er immers met 2% op vooruit naar 12,04 miljard dollar (11 miljard euro), meer dan de verwachte 11,98 miljard dollar.

Drankenverkoop daalt

De nettowinst steeg dan weer met 41% naar 1,32 miljard dollar (1,21 miljard euro). “We slaagden in een solide omzetgroei in het eerste kwartaal, die werd onderlijnd door wereldwijde volumegroei en prijsstijgingen, ondanks moeilijke omstandigheden op de voedingsmiddels- en drankenindustrie in Noord-Amerika”, zegt CEO Indra Nooyi.

 

Ondanks een lichte volumegroei van 1% over de hele groep heen, daalde de verkoop van de dranken van PepsiCo in het eerste kwartaal op zowat alle markten. Enkel in de regio Azië, Midden-Oosten en Noord-Afrika was er sprake van vooruitgang. De verkoop van snacks presteerde op vlak van volume een stuk beter, met groei in vrijwel alle regio’s.

 

Nieuwe strategie werkt

De positieve resultaten van PepsiCo wijzen op het succes van de nieuwe strategie van CEO Nooyi, die flink in de kosten heeft gesneden en heeft besloten om een breder assortiment aan gezonde snacks en drankjes op de markt te brengen.

 

Het toont ook aan dat PepsiCo weinig negatief effect heeft ondervonden van de controversiële reclamecampagne, die na enkele dagen al opnieuw werd ingetrokken. Het stelde toen dat het in de toekomst zal proberen om ver weg te blijven van politieke boodschappen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.