Personeel Mora legt het werk neer

Personeel Mora legt het werk neer
Mora

De werknemers van snackproducent Mora in Mol hebben vanochtend het werk neergelegd. Aanleiding voor de actie is een beloofde productiepremie, die slechts gedeeltelijk betaald zou worden.

 

Herstructurering

Iets meer dan een jaar geleden kondigde de directie aan dat een aantal productielijnen zouden verhuizen naar Nederland en dat 97 van de 187 werknemers hun job zouden verliezen. "Omdat de mensen die moeten vertrekken, dit jaar hier nog aan de slag zijn, heeft de directie een premie beloofd als we onze productiedoelstellingen haalden. Wel werd daar een onrealistisch percentage van 98% voor gevraagd", vertellen de vakbondsafgevaardigden aan GVA.

 

"Uiteindelijk hebben we nog 97% kunnen halen, maar de directie wil de premie nu niet volledig uitbetalen. Terwijl de werknemers het afgelopen jaar nog keihard hebben gewerkt." Voor de vakbonden is dit premie de spreekwoordelijke druppel, temeer omdat allerlei technische problemen mee verantwoordelijk waren voor het niet halen van de doelstellingen. "Het gaat daarbij om zaken die we wel hebben doorgegeven aan de directie, maar ze deden er niets tegen. Zo was onder meer een deel van de vloer kapot en was er ook een probleem met een van de productiebanden."