Picnic bevestigt komst naar Duitsland | RetailDetail

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

Picnic bevestigt komst naar Duitsland
Picnic

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

 

Drie tot vijf steden in 2018

“We zijn onze laagste prijzen en gratis levering aan het uittesten in de regio Düsseldorf en we krijgen veel weerklank bij de Duitse consument”, schrijft Muller op LinkedIn. “Duitsland is een geweldige markt voor Picnic, aangezien hij zes keer groter is dan Nederland en online supermarkten er nog niet ver zijn doorgedrongen.”

 

Zijn bedrijf is van plan om in april echt van start te gaan in Duitsland en in Noordrijn-Westfalen drie tot vijf steden uit te kiezen die voor het einde van het jaar door Picnic beleverd zullen worden. Volgens Frederic Knaudt, hoofd van Picnic Duitsland, komen er daar in 2019 nog eens twintig tot dertig bij. Er komt ook een hoofdkantoor in Düsseldorf en een apart distributiecentrum in het Duitse Viersen.

 

Picnic voerde de Duitse testen niet onder eigen naam uit, maar wel onder de naam Sprinter Supermarkt. Al sinds oktober zijn er testen aan de gang bij een beperkt aantal huishoudens, die een overeenkomst hebben getekend om niets te delen over het pilootproject. De naam Sprinter zal wel terug verdwijnen en Picnic gaat ook in Duitsland onder dezelfde naam werken.

 

Vorige week wilde Muller het nieuws nog niet bevestigen, maar hij gaf eerder wel aan dat er werd gekeken naar andere Europese landen. Ondertussen gaat ook de expansie in Nederland lustig verder, waar elke maand nieuwe steden worden toegevoegd aan het leveringsgebied van Picnic.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dank zij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar opnieuw z’n marktaandeel licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.