Picnic bevestigt komst naar Duitsland | RetailDetail

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

Picnic bevestigt komst naar Duitsland
Picnic

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

 

Drie tot vijf steden in 2018

“We zijn onze laagste prijzen en gratis levering aan het uittesten in de regio Düsseldorf en we krijgen veel weerklank bij de Duitse consument”, schrijft Muller op LinkedIn. “Duitsland is een geweldige markt voor Picnic, aangezien hij zes keer groter is dan Nederland en online supermarkten er nog niet ver zijn doorgedrongen.”

 

Zijn bedrijf is van plan om in april echt van start te gaan in Duitsland en in Noordrijn-Westfalen drie tot vijf steden uit te kiezen die voor het einde van het jaar door Picnic beleverd zullen worden. Volgens Frederic Knaudt, hoofd van Picnic Duitsland, komen er daar in 2019 nog eens twintig tot dertig bij. Er komt ook een hoofdkantoor in Düsseldorf en een apart distributiecentrum in het Duitse Viersen.

 

Picnic voerde de Duitse testen niet onder eigen naam uit, maar wel onder de naam Sprinter Supermarkt. Al sinds oktober zijn er testen aan de gang bij een beperkt aantal huishoudens, die een overeenkomst hebben getekend om niets te delen over het pilootproject. De naam Sprinter zal wel terug verdwijnen en Picnic gaat ook in Duitsland onder dezelfde naam werken.

 

Vorige week wilde Muller het nieuws nog niet bevestigen, maar hij gaf eerder wel aan dat er werd gekeken naar andere Europese landen. Ondertussen gaat ook de expansie in Nederland lustig verder, waar elke maand nieuwe steden worden toegevoegd aan het leveringsgebied van Picnic.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.

Heineken en Bavaria zoeken geluk buiten Europa

19/04/2018

Hoewel de Europese biermarkt het lastig blijft hebben, tekenen brouwerijgroepen Heineken en Bavaria groeiende omzetcijfers op. Bavaria haalde vorig jaar een recordomzet, bij Heineken steeg het volume in het voorbije kwartaal met 4,3%.

Danone boekt sterkste vergelijkbare omzetgroei in 5 jaar

19/04/2018

De Franse voedingsreus Danone heeft er een beresterk eerste kwartaal op zitten. De omzet groeide op vergelijkbare basis met 4,9%, meteen de sterkste prestatie van de voorbije vijf jaar.