Picnic test leveringen aan bedrijven

Picnic test leveringen aan bedrijven
Picnic

Om de zakelijke markt af te tasten, start online boodschappendienst Picnic op drie plaatsen in Nederland met leveringen aan bedrijven.

 

Vraag vanuit bedrijfsleven

Volgens medeoprichter Michiel Muller was er veel interesse van bedrijven voor de diensten van Picnic. De online supermarkt gaat nu in op die vraag en start in Hoofddorp, Leiden en Zoetermeer met de bediening van bedrijven. Ondernemingen die voor 13u bestellen, krijgen de boodschappen de volgende ochtend gratis bezorgd.

 

Vooralsnog gaat het wel om een test en blijft de levering beperkt tot die drie hogergenoemde plaatsen. Met de proef wil het bedrijf vooral de zakelijke markt aftasten en kijken hoeveel belangstelling er werkelijk is voor Picnic. "Met alle feedback die we tijdens de pilot van bedrijven krijgen, kunnen we het aanbod verder verbeteren voor een eventuele landelijke uitrol", zegt Muller.

 

Zakelijke klanten zullen een bedrijfsaccount kunnen aanmaken, waar eventueel meerdere collega’s gebruik van kunnen maken. Verder zullen ze ook aparte pagina’s in de app te zien krijgen, met een aangepaste presentatie van het Picnic-assortiment en speciale aanbiedingen voor bedrijven. Gedacht wordt onder meer aan het toevoegen van een fruitabonnement of bulkverpakkingen. Picnic blijft wel een 'app only supermarkt': er zijn geen plannen om ook een gewone bestelsite te lanceren.