Plannen Delhaize voor Gentse Sint-Annakerk goedgekeurd

Plannen Delhaize voor Sint-Annakerk goedgekeurd
Beeld: Delhaize

De plannen van Delhaize om in de Gentse Sint-Annakerk een winkel met wijnbar en restaurant te openen, zijn woensdagavond door de gemeenteraad goedgekeurd. Daarmee is de saga echter nog lang niet ten einde...

 

Erfpacht

Gisterenavond keurde de Gentse gemeenteraad een erfpachtovereenkomst met Delimmo, de vastgoedpoot van Delhaize, goed. Daardoor krijgt de supermarktketen het erfpacht over de Sint-Annakerk voor een termijn van 99 jaar, meldt Het Nieuwsblad. Daarvoor betaalt de retailer een jaarlijks te indexeren bedrag van 30.000 euro. 

 

Zoals bekend wil Delhaize in het kerkgebouw een moderne buurtwinkel onderbrengen. In oktober presenteerde de supermarktketen daarrond haar officiële plannen: naast het winkelgedeelte komt er onder meer een restaurant en een wijnbar.

 

Renovatie

Het gebouw moet eerst wel gerenoveerd worden. De kosten voor de buitenkant worden geraamd op 5,5 tot 6 miljoen euro. Die kosten zal de supermarktketen zelf dragen, maar de retailer rekent ook op minstens één miljoen euro aan erfgoedsubsidies. De binnenmuren zullen beschermd worden met plinten, waarachter ook de nutsvoorzieningen kunnen weggewerkt worden.

 

Delhaize hoopt het hele project klaar te hebben tegen eind 2022. Mogelijk wacht de supermarktketen wel nog een juridische strijd met de actiegroep SOS Sint-Anna, die zich altijd tegen de plannen heeft verzet. Om de winkel daadwerkelijk te kunnen openen, heeft Delhaize immers nog diverse vergunningen nodig.