Plus breekt grens van 2 miljard euro omzet | RetailDetail

Plus breekt grens van 2 miljard euro omzet

Plus breekt grens van 2 miljard euro omzet

Supermarktketen Plus heeft voor de eerste keer in haar geschiedenis de grens van 2 miljard euro omzet weten te doorbreken. Daarmee kan de ombouw van de supermarkten naar een nieuw concept een succes genoemd worden.

3 procent groei

Plus paste in 2013 het commerciële beleid aan en hanteert sindsdien scherpere prijzen. Bovendien worden alle filialen omgebouwd naar het nieuwe concept Plus Briljant: volgend jaar zullen er nog 55 winkels omgebouwd worden en in 2016 moeten de laatste 40 vestigingen volgen.

 

Dankzij de vernieuwingen hoopt Plus 2014 af te sluiten met een autonome groei van meer dan drie procent. Daarmee doet de keten het beter dan het marktgemiddelde.

 

Plus gaat dan ook vol vertrouwen het jaar 2015 tegemoet. "We gaan door met de huidige strategie en de ombouw van alle winkels naar Briljant, aangevuld met e-commerce, het verder verbeteren van onze prijsperceptie en innovaties op de winkelvloer", aldus algemeen directeur Jan Brouwer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.