Plus en Milieu Centraal gaan samen tegen verspillen

Plus en Milieu Centraal gaan samen tegen verspillen

Plus en Milieu Centraal gaan samenwerken om voedselverspilling te verminderen. In de inspiratiemagazines van Plus staan tips en ideeën. Verder werken bijna alle Plus ondernemers samen met een lokale Voedselbank. Plus Winterswijk kookt maaltijden in de winkel.

Goed eten gooi je niet weg

Het zijn enkele initiatieven van de supermarktketen om goed met eten om te gaan. Plus is op zowel landelijk als op lokale schaal actief in het tegengaan van voedselverspilling. Debbie Huisman, MVO specialist bij Plus: “Pasta is een van de meest verspilde producten. Samen met Heinz helpen we consumenten om op maat te koken door een spaghettimeter van Joseph Joseph weg te geven." 
 

Niet alleen landelijk intensiveerde Plus een samenwerking met Voedselbanken Nederland, ook bijna alle ondernemers werken samen met een lokale voedselbank. "En de Plus supermarkten in Winterswijk koken zelfs in de supermarkt met voedsel dat bijna over de datum gaat. Het loopt storm voor deze maaltijden.”
 

Onder het motto 'Goed eten gooi je niet weg' zet de formule zich nu samen met Milieu Centraal in tegen verspillen. De voorlichtingsorganisatie geeft hierover praktische tips en adviezen. “Slimmer inkopen is er één van. Je kunt ook onze Weggooitest doen om na te gaan hoeveel voedsel je eigenlijk weggooit”, zegt Mariken Stolk, communicatieadviseur Duurzame Voeding bij Milieu Centraal. Voedselverspilling is nog steeds een groot probleem. Jaarlijks wordt er in Nederland 135 kilo per persoon aan voedsel weggegooid.