Plus test ambachtelijke slager op winkelvloer | RetailDetail

Plus test ambachtelijke slager op winkelvloer

Plus test ambachtelijke slager op winkelvloer

Supermarktketen Plus herintroduceert in de toekomst mogelijk weer een ambachtelijke slager op de winkelvloer. In een aantal winkels loopt al een test, waarbij medewerkers met een speciale opleiding klanten kunnen informeren en adviseren.

Pilot ambachtelijke slager

De supermarkt voert op dit moment een test uit in een aantal winkels, schrijft Distrifood. Die kadert in een groter project om meerdere versafdelingen onder de loep te nemen. Zo is de eigen vleeswarenlijn ‘PLUS Puur van Smaak’ uitgebreid van 12 naar 34 stuks. Aan het assortiment zijn onder andere boterhamworst in blik, gerookte bacon en Serranoham toegevoegd. 

 

Ook rolde de keten afgelopen maanden de nieuwe broodlijn Korelanders Rustiek uit over al haar vestigingen. Deze desembroden bevatten geen e-nummers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.