Plus zet in op snelle levering aan huis

Plus zet in op snelle levering aan huis

Plus gaat de komende jaren inzetten op een snelle levering aan huis. Niet meteen om er veel mee te verdienen, wel omdat dit het imago van de supermarktketen versterkt.

Snelste wint

Plus doet al aan thuislevering - wie vandaag bestelt, krijgt zijn aankopen nog vandaag of morgen thuis geleverd - maar wellicht kunnen de leveringstermijnen nog worden verkort, zei topman Jan Brouwer in een gesprek met BNR. Wie het snelst bij de klant aan de deur kan staan, geniet immers een concurrentieel voordeel. Het kan bovendien het imago van Plus versterken, en dat is waarover het de topman van de supermarktketen te doen is.

 

Brouwer verwacht niet veel te verdienen aan de snelle leveringen. Vooral de laatste kilometers zijn duur, weet hij. Vandaag levert Plus aan huis als de bestelling minstens 25 euro groot is. Afhankelijk van het gekozen tijdstip, kost de dienstverlening dan 6 euro of 7,5 euro.

 

Afhaalpunten hebben beperkt succes

Klanten kunnen ook kiezen om hun goederen zelf af te halen. Dan betalen ze, afhankelijk van de gekozen dag en het gekozen tijdstip, 2 euro of 3 euro. Dat is weliswaar goedkoper, maar toch gaat de voorkeur van de consument uit naar thuislevering.

 

Via een winkelzoeker op de website van de keten kunnen consumenten zien welke winkelier hun goederen aan huis bezorgt en waar zich afhaalpunten bevinden. Zo’n 60 à 70 winkels hebben er één. Plus groepeert 218 ondernemers met 255 supermarkten.

Tags: