PLUS ziet omzet en winst stijgen | RetailDetail

PLUS ziet omzet en winst stijgen

PLUS ziet omzet en winst stijgen

Supermarktketen PLUS heeft in 2013 meer dan degelijke cijfers kunnen voorleggen voor het volledige voorbije boekjaar. Zowel de omzet als de winst stegen voor de keten.

Winkels omgebouwd naar nieuw concept

"PLUS heeft een goed jaar achter de rug. Ondanks uitdagende marktomstandigheden is PLUS erin geslaagd de resultaten verder te verbeteren", zegt algemeen directeur Jan Brouwer in een persbericht. De nettowinst van PLUS steeg met 12,3 procent naar 7,3 miljoen euro. In 2012 kwam de nettowinst uit op 6,5 procent.

 

De omzet is voor de supermarktketen met één procent gestegen naar 1,988 miljard euro, mede dankzij de ombouw van 48 winkels naar het concept 'PLUS nieuwe generatie'. Bij de nieuw omgebouwde winkels was er immers een omzetgroei van meer dan 10 procent. In totaal zijn er al 114 winkels omgebouwd.

 

Voor 2014 zal PLUS zich vooral blijven focussen op de ombouw van de PLUS-filialen naar het nieuwe concept: tegen eind 2015 moeten de overige filialen ook omgebouwd worden. Een vooruitzicht over de resultaten van 2014 wil het bedrijf niet bekendmaken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.