PLUS ziet omzet en winst stijgen

PLUS ziet omzet en winst stijgen

Supermarktketen PLUS heeft in 2013 meer dan degelijke cijfers kunnen voorleggen voor het volledige voorbije boekjaar. Zowel de omzet als de winst stegen voor de keten.

Winkels omgebouwd naar nieuw concept

"PLUS heeft een goed jaar achter de rug. Ondanks uitdagende marktomstandigheden is PLUS erin geslaagd de resultaten verder te verbeteren", zegt algemeen directeur Jan Brouwer in een persbericht. De nettowinst van PLUS steeg met 12,3 procent naar 7,3 miljoen euro. In 2012 kwam de nettowinst uit op 6,5 procent.

 

De omzet is voor de supermarktketen met één procent gestegen naar 1,988 miljard euro, mede dankzij de ombouw van 48 winkels naar het concept 'PLUS nieuwe generatie'. Bij de nieuw omgebouwde winkels was er immers een omzetgroei van meer dan 10 procent. In totaal zijn er al 114 winkels omgebouwd.

 

Voor 2014 zal PLUS zich vooral blijven focussen op de ombouw van de PLUS-filialen naar het nieuwe concept: tegen eind 2015 moeten de overige filialen ook omgebouwd worden. Een vooruitzicht over de resultaten van 2014 wil het bedrijf niet bekendmaken.

Tags: