Poiesz koopt vijf supermarkten van Jumbo | RetailDetail

Poiesz koopt vijf supermarkten van Jumbo

Poiesz koopt vijf supermarkten van Jumbo

Familiebedrijf Poiesz-supermarkten koopt vijf winkels over van Jumbo. Het gaat daarbij om één filiaal van Jumbo en vier van C1000. Bij drie van de supermarkten koopt het bedrijf ook de winkelpanden over van Jumbo.

"Toegevoegde waarde"

Poiesz heeft de C1000-filialen in Heerenveen, Musselkanaal, Norg en Stadskanaal gekocht, en daarenboven het filiaal van Jumbo in Veendam. Van de supermarkten in Norg, Heerenveen en Stadskanaal zijn de panden ook gekocht door Poiesz Vastgoed. De vijf winkels zullen in fases worden overgenomen, een project dat tegen 1 mei 2015 moet afgerond zijn. Alle personeel zal mee verhuizen naar de nieuwe eigenaar.

 

In 2010 nam de keten ook al zeven filialen over van Jumbo. "In alle gevallen zijn de eerdere overnames van toegevoegde waarde gebleken en ook nu twijfelen we er geen seconde aan dat de vijf nieuwe filialen van meerwaarde zullen zijn voor ons prachtige bedrijf", aldus algemeen directeur Piet Smit van Poiesz aan Distrifood.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.