Poiesz koopt vijf supermarkten van Jumbo | RetailDetail

Poiesz koopt vijf supermarkten van Jumbo

Poiesz koopt vijf supermarkten van Jumbo

Familiebedrijf Poiesz-supermarkten koopt vijf winkels over van Jumbo. Het gaat daarbij om één filiaal van Jumbo en vier van C1000. Bij drie van de supermarkten koopt het bedrijf ook de winkelpanden over van Jumbo.

"Toegevoegde waarde"

Poiesz heeft de C1000-filialen in Heerenveen, Musselkanaal, Norg en Stadskanaal gekocht, en daarenboven het filiaal van Jumbo in Veendam. Van de supermarkten in Norg, Heerenveen en Stadskanaal zijn de panden ook gekocht door Poiesz Vastgoed. De vijf winkels zullen in fases worden overgenomen, een project dat tegen 1 mei 2015 moet afgerond zijn. Alle personeel zal mee verhuizen naar de nieuwe eigenaar.

 

In 2010 nam de keten ook al zeven filialen over van Jumbo. "In alle gevallen zijn de eerdere overnames van toegevoegde waarde gebleken en ook nu twijfelen we er geen seconde aan dat de vijf nieuwe filialen van meerwaarde zullen zijn voor ons prachtige bedrijf", aldus algemeen directeur Piet Smit van Poiesz aan Distrifood.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.