Poiesz Supermarkten opent nieuwe pilootwinkel | RetailDetail

Poiesz Supermarkten opent nieuwe pilootwinkel

Poiesz Supermarkten opent nieuwe pilootwinkel

Poiesz Supermarkten opent tegen december een nieuwe pilootwinkel in Sneek. Uit de eerste gelekte informatie blijkt dat de winkel diverse nieuwe technologische snufjes wil introduceren. 

Vergroting en modernisering

Met 1750 m² vloeroppervlak wordt deze twee keer zo groot als een gemiddelde Poiesz-vestiging. Commercieel directeur Rob Terstappen bevestigt de plannen tegenover Distrifood, maar wil niet op de details ingaan: "Het wordt inderdaad een pilotstore. En ja, het wordt inderdaad een behoorlijk grote winkel. Maar de oude was ook aan vergroting toe. Het is nu een half jaar voor de opening, dus daar wil ik het bij laten."

 

Uit een persbericht van Toshiba TEC blijkt echter dat de elektronicafabrikant de hard- en software gaat leveren voor alle vestigingen. De volledige uitrol van het systeem moet in het eerste kwartaal van 2015 vorm krijgen. De testwinkel krijgt daarbij zelfscanning, digitale informatieborden en digitale prijskaartjes. Het is niet bekend of ook elektronische prijslabels met 'dynamic pricing' op de schappen hun intrede doen.

 

De nieuwe winkel wordt achter de bestaande winkel aan de Jancko Douwemastraat in Sneek gebouwd. Als de winkel in de winter klaar is, wordt de oude vestiging gesloopt om plaats te maken voor een parkeerterrein voor 115 auto's.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.