Poiesz Supermarkten opent nieuwe pilootwinkel

Poiesz Supermarkten opent nieuwe pilootwinkel

Poiesz Supermarkten opent tegen december een nieuwe pilootwinkel in Sneek. Uit de eerste gelekte informatie blijkt dat de winkel diverse nieuwe technologische snufjes wil introduceren. 

Vergroting en modernisering

Met 1750 m² vloeroppervlak wordt deze twee keer zo groot als een gemiddelde Poiesz-vestiging. Commercieel directeur Rob Terstappen bevestigt de plannen tegenover Distrifood, maar wil niet op de details ingaan: "Het wordt inderdaad een pilotstore. En ja, het wordt inderdaad een behoorlijk grote winkel. Maar de oude was ook aan vergroting toe. Het is nu een half jaar voor de opening, dus daar wil ik het bij laten."

 

Uit een persbericht van Toshiba TEC blijkt echter dat de elektronicafabrikant de hard- en software gaat leveren voor alle vestigingen. De volledige uitrol van het systeem moet in het eerste kwartaal van 2015 vorm krijgen. De testwinkel krijgt daarbij zelfscanning, digitale informatieborden en digitale prijskaartjes. Het is niet bekend of ook elektronische prijslabels met 'dynamic pricing' op de schappen hun intrede doen.

 

De nieuwe winkel wordt achter de bestaande winkel aan de Jancko Douwemastraat in Sneek gebouwd. Als de winkel in de winter klaar is, wordt de oude vestiging gesloopt om plaats te maken voor een parkeerterrein voor 115 auto's.

Tags: