Poiesz Supermarkten opent nieuwe pilootwinkel | RetailDetail

Poiesz Supermarkten opent nieuwe pilootwinkel

Poiesz Supermarkten opent nieuwe pilootwinkel

Poiesz Supermarkten opent tegen december een nieuwe pilootwinkel in Sneek. Uit de eerste gelekte informatie blijkt dat de winkel diverse nieuwe technologische snufjes wil introduceren. 

Vergroting en modernisering

Met 1750 m² vloeroppervlak wordt deze twee keer zo groot als een gemiddelde Poiesz-vestiging. Commercieel directeur Rob Terstappen bevestigt de plannen tegenover Distrifood, maar wil niet op de details ingaan: "Het wordt inderdaad een pilotstore. En ja, het wordt inderdaad een behoorlijk grote winkel. Maar de oude was ook aan vergroting toe. Het is nu een half jaar voor de opening, dus daar wil ik het bij laten."

 

Uit een persbericht van Toshiba TEC blijkt echter dat de elektronicafabrikant de hard- en software gaat leveren voor alle vestigingen. De volledige uitrol van het systeem moet in het eerste kwartaal van 2015 vorm krijgen. De testwinkel krijgt daarbij zelfscanning, digitale informatieborden en digitale prijskaartjes. Het is niet bekend of ook elektronische prijslabels met 'dynamic pricing' op de schappen hun intrede doen.

 

De nieuwe winkel wordt achter de bestaande winkel aan de Jancko Douwemastraat in Sneek gebouwd. Als de winkel in de winter klaar is, wordt de oude vestiging gesloopt om plaats te maken voor een parkeerterrein voor 115 auto's.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.